Casa de Asigurări de Sănătate va primi de la medicii de familie cardurile pe care nu au reușit să le distribuie în cele 12 luni de la primirea lor.

CAS Suceava a organizat o ședință cu reprezentanții medicilor de familie din judet, respectiv Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie Suceava, Patronatul Judeţean al Medicilor de Familie Suceava și Colegiul Județean al Medicilor Suceava, în care li s-au comunicat prevederile Hotărârii de Guvern.
CAS Suceava a propus reprezentanților medicilor de familie să își informeze colegii din tot județul că există posibilitatea ca aceștia, pentru a veni în sprijinul asiguraților de pe listele proprii, să ridice de la CAS și apoi să distribuie cardurile naționale pacienților.

“Cardurile naţionale de sănătate returnate de către operatorul de servicii poştale instituției noastre sunt distribuite asiguraţilor la sediul CAS Suceava, de luni pana joi, între orele 09-15 și vineri, orele 09-13. În perioada 09 ianuarie- 23 februarie instituția noastră a distribuit un număr de 2.145 carduri naționale persoanelor asigurate care le-au solicitat, din cele 19.990 carduri returnate de operatorul poștal.
Hotărârea de Guvern nr 49/2015 cu referire la cardul naţional de sănătate prevede că, ,,în cazul în care cardurile naţionale nu au ajuns la titulari prin servicii poştale sau prin casele de asigurări de sănătate acestea pot fi redistribuite prin medicii de familie pe a căror listă de capitaţie sunt înscrişi, cu ocazia primei prezentări în vederea acordării unui serviciu medical. Cardurile naţionale nedistribuite de medicii de familie într-o perioadă de 12 luni de la primirea acestora vor fi returnate caselor de asigurări de sănătate”, au precizat reprezentanții CAS.

Angajații CAS vor verifica dacă aceste carduri se regăsesc la sediu și vor înștiința medicul de familie cu privire la persoanele asigurate pentru care pot ridica acest document.

“Pentru a veni în sprijinul medicilor de familie care doresc să ridice cardurile naționale de la sediul instituției noastre, aceștia pot transmite, în prealabil, o adresa pe fax sau e-mail care să conțină datele persoanelor asigurate de pe lista lor care nu au primit la domiciliu cardul”, a afirmat Anda Sălăgean purtător de cuvânt CAS Suceava.

În momentul prezentării la CAS, medicii de familie vor prezenta copii după CI/BI ale asiguraților și se va întocmi un proces verbal de predare – primire a cardurilor naționale. Dorim astfel, ca, împreună cu medicii de familie, să venim în sprijinul persoanelor asigurate care nu au primit la domiciliu aceste carduri și nu se pot deplasa la CAS Suceava.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.