Fiecare persoană simte nevoia de schimbare la un moment dat al vieții. Fie că e vorba de o garderobă nouă, un telefon sau o mașină, o reîmprospătare este mereu binevenită și poate aduce, odată cu ea, o stare de spirit mai bună și un plus de energie și motivație pentru a întreprinde alte acțiuni. În general, după aproximativ trei ani, oamenii decid să își schimbe mașina, din diverse motive, precum: costurile prea mari pentru întreținerea electronică și mecanică a acesteia, creșterea prețurilor pentru asigurare sau rovinietă sau, consumul foarte mare al mașinii sau, pur și simplu, din dorința de a trece la un model mai nou.

Din lipsă de informare, de foarte multe ori, anumite persoane fac o serie de erori atunci când vine vorba de achiziționarea unei alte mașini. Aceste greșeli duc – în cele din urmă – la niște cheltuieli mai mari.

Ce trebuie să eviți atunci când vrei să îți schimbi mașina

În primul rând, oricine ar trebui să evite cumpărarea unei mașini la mâna a doua. De ce? Pentru că aceste mașini sunt deja utilizate și pot avea câteva defecțiuni despre care vânzătorul să nu menționeze nimic, din dorința de a-și încheia mai repede tranzacția, dar care îți vor da bătăi de cap după puțin timp și te vor supune unor cheltuieli foarte mari. Majoritatea mașinilor la mâna a doua sunt aduse din țări străine, unde prețul lor este mai mic, și vândute la suprapreț în România, de către așa-numiții samsari de mașini. Aceste tranzacții nu sunt recomandate și din punct de vedere legislativ. La achiziționarea unei mașini de la o altă persoană, trebuie întocmite o serie de documente, iar o persoană tânără nu ar avea de unde să știe cu exactitate care sunt aceste documente și care este procedeul legal corect, ceea ce ar putea duce – ulterior – la o serie de probleme (cum ar fi dificultățile de înmatriculare a mașinii).

Desigur, nu toată lumea dispune de finanțarea necesară pentru a își cumpăra o mașină nouă, direct de la o firmă de reprezentanță, dar există și altă metodă.

Iată care este soluția

Îți poți cumpăra o mașină nouă printr-un procedeu foarte simplu, și anume prin finanțare pentru achiziționarea unui autovehicul de la Businesslease.ro, deoarece există anumite companii din nișa autovehiculelor care, prin intermediul partenerilor din sfera comercială, îți pot facilita un împrumut pentru achiziționarea unei mașini noi. Astfel, tot ceea ce îți mai trebuie ție este un avans, un pic de motivație și încredere, iar procesul este pe jumătate finalizat. Aceste tranzacții sunt sigure, iar sumele de bani (și dobânzile aferente) sunt ajustate în funcție de nevoile și posibilitățile tale personale. Este un proces care nu solicită prea mult timp, iar la finalizarea acestuia vei avea propria ta mașină nouă, astfel că nu va mai trebui să îți faci griji pentru vizitele la service sau la centrele de inspecții tehnice.

Deși această metodă de achiziționare a unui nou vehicul nu este foarte promovată, ea este cât se poate de sigură, din toate punctele de vedere (legal, financiar etc.). Și decât să investești bani pentru reparațiile unei mașini cumpărate la mâna a doua, mai bine îi investești pentru achiziționarea unui automobil nou, care nu îți va mai da bătăi de cap în viitor.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.