În urmă cu circa treizeci de ani, un televizor era considerat un obiect de lux, pentru că nu toate familiile aveau posibilitatea de a achiziționa unul și obișnuiau să se strângă în număr cât mai mare la un prieten sau la un vecin, pentru a urmări împreuna un film difuzat în serile de vineri sau sâmbătă. Oamenii devin nostalgici când se gândesc la acele vremuri, pentru că, în prezent, aceste produse au devenit versatile și mult mai accesibile din punctul de vedere al prețului.

Alegerea unui televizor nu este ușoară, deoarece gama este foarte largă și mereu în schimbare, datorită evoluției tehnologice. Pentru a decide ce model vrei să achiziționezi, specialiștii recomandă ca acestea să fie văzute într-un showroom, pentru a observa în timp real cum funcționează. Însă, în condițiile impuse de pandemia de coronavirus, sucevenii au ales să plaseze comenzi online, descoperind astfel televizoare ieftine de la dexo.

Este bine ca înainte de achiziție să faci puțină muncă de cercetare și să afli cât mai multe despre caracteristicile tehnice, pentru a reuși astfel să faci alegerea cea mai bună pentru tine.

Iată care sunt cele mai importante aspecte:

  1. Televizor inteligent sau nu?

Din punct de vedere al aspectului, televizorul inteligent nu se deosebește de cel LCD, însă există diferențe în ce privește funcționalitatea și prețul de achiziție. Tehnologia Smart TV implică anumite funcții și aplicații de video care permit vizualizarea unor site-uri sau platforme de streaming, precum Youtube sau Netflix.

Un mare avantaj pentru un LCD simplu este că diagonala acestuia poate să depășească 100 cm și să aibă totuși un cost rezonabil, din cauza lipsei altor funcționalități, ceea ce îl face să fie, până la urmă, alegerea potrivită pentru sufrageria ta, mai ales dacă obișnuiești să te uiți doar la știri și la emisiuni televizate.

Chiar dacă televizoarele Smart sunt puțin mai scumpe, investiția merită făcută, pentru că îți va garanta ore întregi de distracție alături de familie și prieteni.

Poți conecta chiar și telefonul sau laptopul prin intermediul wifi-ului încorporat. Totodată, astfel de modele permit înregistrarea filmelor și a programelor tale preferate.

  1. Televizorul trebuie să fie ales în funcție de dimensiunile camerei

Probabil cel mai important amănunt de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi un televizor nu este dimensiunea acestuia, ci a camerei unde va fi amplasat. Un LCD cu o diagonală foarte mare nu se va potrivi într-o sufragerie mică și, mai mult decât atât, îți va afecta vederea, pentru că distanța minimă față de ecran trebuie să fie o diagonală și jumătate.Totodată, dacă o încăpere este prea mare pentru produsul ales, calitatea imaginii și a sunetului va fi cu siguranță afectată. Specialiștii sunt de părere că pentru o sufragerie de 20 mp, un TV cu diagonală de 81-100 cm este alegerea ideală.

Chiar dacă într-un magazin online nu poți vedea decât în fotografii produsele, pe paginile acestora ai puse la dispoziție toate detaliile tehnice pe care trebuie să le știi și beneficiezi, de asemenea, de garanție timp de 2 ani și de posibilitatea de retur. Consultă-te cu familia ta și luați decizia împreună!

 

sursa foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.