Vânzările online de produse și servicii au fost privite cu mare reticență la început, însă, cu timpul, oamenii au descoperit avantajele și acestea au căpătat tot mai mulți adepți. Atât de mare a fost impactul asupra clienților, încât majoritatea companiilor cu magazine stradale au ales să își deschidă și un magazin online sau un site de prezentare. 

După explozia de clienți dobândită de vânzarea online, piața a descoperit o nouă nevoie a consumatorilor: aceea de a cumpăra produse noi sau utilizate de la persoane fizice. Românii sunt, în general, oameni pricepuți și dornici să învețe. Astfel, nu a durat mult până când au apărut pe piață persoane care puneau la vânzare produse noi sau second hand, iar cifrele rezultate din aceste vânzări nu sunt deloc de neglijat. 

Se spune că românul este inventiv și că se pricepe să repare orice. Dacă analizăm evoluția vânzărilor online de componente pentru diferite aparate, acest lucru este confirmat. În general, bărbaților, indiferent de vârstă, le place să își repare sau să își îmbunătățească lucrurile personale. Existând pe piață această nevoie de cumpărare, în scurt timp au apărut și site-urile unde persoanele fizice și companiile pot posta anunțuri cu vânzarea de produse sau prestarea de servicii, mesajul ajungând ușor și rapid la cei interesați. 

 

 Iată care sunt câteva din domeniile cele mai căutate de clienți pe site-urile de anunțuri:

 

  1. Electronice si electrocasnice

Produsele electronice și electrocasnice sunt nelipsite din majoritatea caselor românilor. Totuși, spre deosebire de produsele fabricate cu mai bine de zece ani în urmă, piața ne aduce acum produse cu o durată de viață mult mai scurtă. Varietatea este extrem de mare, fiind aproape imposibil să nu găsim ceea ce căutăm, în funcție de nevoile noastre, de bugetul stabilit și modelul dorit. Cu toate acestea, nu întotdeauna dispozitivele funcționează atât cât ne-am dori noi, ceea ce duce la un număr mare de căutări în categoriile de anunturi Audio si Electronice de pe majoritatea site-urilor.

 

  1. Locuri de muncă 

Deși există numeroase site-uri de recrutare, acestea nu pot acoperi toată gama de nevoi ale pieței. Companiile mari au pe site-urile lor inclusiv pagina dedicată joburilor disponibile în companie, pe lângă anunțuri plătite postate pe site-urile de profil. 

În special în mediul rural sau în domenii în care nu este necesar un minim de studii absolvite, anunțurile cu locurile de muncă disponibile sunt la mare căutare. Astfel, piața locurilor de muncă este un domeniu foarte accesat de utilizatori din toate colțurile țării, indiferent dacă aceștia caută un loc de muncă full-time sau o modalitate de a face câțiva bani în plus. 

 

  1. Auto 

Vânzările mașinilor second hand sunt extrem de profitabile, atât pentru persoanele fizice care aleg să își vândă autoturismul, cât și pentru cei care activează în acest domeniu. Acest lucru a atras inclusiv atenția celor ce dețin ateliere de dezmembrări auto, vânzările lor crescând substanțial datorită anunțurilor postate pe site-urile respective.

În pandemie, oamenii au avut suficient timp pentru a-și descoperi sau aprofunda hobby-urile. Astfel, la mare căutare sunt și categoriile de anunturi cu ambarcatiuni unde cei interesați își caută piese și nu numai. 

În multe cazuri, site-urile cu anunțuri includ și un blog, unde cei interesați se pot documenta despre domeniile de care sunt interesați. Reușesc astfel să acopere o gamă cât mai largă de nevoi ale utilizatorilor, aceștia având toate informațiile necesare în același loc.

 

Sursa foto: Shutterstock 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.