Ulitmul mare turneu de Grand Slam al anului va începe la finalul lui august și ne putem aștepta la un tenis cu adevărat spectaculos la New York. După un Wimbledon de la care au lipsit tenismenii ruși și belaruși, la turneul din SUA vom avea parte de cei mai buni din lume, fără nicio excepție. Singura absență care ar putea să strice acest tablou perfect ar putea să fie cea a lui Novak Djokovic pentru că sârbul refuză să se vaccineze și deocamdată, cel puțin, vaccinarea rămâne obligatorie pentru cei care vor să intre pe teritoriul SUA.

Pentru amatorii de pariuri la US Open, este foarte important de știut însă care sunt principalii favoriți la acest turneu extrem de important. Până la urmă, în sfârșit tenismenii vor putea concura din nou la un Grand Slam cu puncte pentru clasamentul mondial, după ce ATP și WTA și-au retras punctele de la Wimbledon în urma deciziei organizatorilor turneului de a interzice sportivii din Rusia și Belarus.

 

Așadar spre cine ar trebui să te uiți la US Open 2022?

 

  1. Novak Djokovic

 

Sigur că aici totul este valabil doar dacă sârbul va fi prezent pe tabloul turneului. Statutul său este incert din motivele enumerate mai sus, însă dacă va veni la turneu, atunci Djokovic este automat principalul favorit, chiar dacă în acest moment nu mai este lider mondial. Totuși, suprafața dură este favorita lui Nole și pare puțin probabil să rateze ocazia să își adauge încă un turneu de Grand Slam în palmares. 

 

  1. Rafael Nadal

 

Nu ai cum să îl ignori vreodată pe Rafael Nadal când vine vorba de un turneu de Grand Slam, chiar dacă nu este vorba de un turneu pe zgură. Nadal este considerat în acest moment de mulți ca fiind cel mai mare tenismen din istorie astfel că nu are cum să nu rămână printre principalii favoriți pentru câștigarea US Open.

 

  1. Daniil Medvedev

 

Liderul mondial a absentat de la Wimbledon după ce organizatorii turneului au decis să interzică sportivii ruși. Acest lucru l-a motivat și mai mult și acum cu siguranță că vrea să câștige US Open pentru a-și consolida poziția de cel mai bun tenismen din lume la ora actuală. Medvedev are mare nevoie de acest succes pentru a demonstra că face parte cu adevărat din elita tenisului mondial. 

 

  1. Carlos Alcaraz

 

De la tenismenii tradiționali și cu renume, trecem la unul dintre cei mai promițători tineri din istoria acestui sport. Alcaraz are un an cu adevărat de vis și spaniolul vrea să încheie în același stil cu un Grand Slam de zile mari la New York. 

 

  1. Casper Ruud

Norvegianul este în acest momentul al cincilea cel mai bun tenismen din lume conform clasamentului mondial și trebuie să demonstreze asta printr-o performanță remarcabilă la US Open. După ce a jucat finala la Roland Garros, Ruud vrea să facă următorul pas și să și câștige un turneu de Grand Slam, ceea ce nu va fi ușor, dar nici imposibil.

Așadar, aceștia sunt cei cinci tenismeni pe care ar trebui să îi iei în considerare când vine vorba de US Open 2022.

 

sursa foto: unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.