După achiziționarea unei mașini, fiecare șofer are grijă să o întrețină corespunzător pentru a se bucura de ea cât mai mult timp. Însă, a spăla mașina săptămânal și a efectua vizite la service pentru diverse reparații și revizii nu este mereu de ajuns pentru a evita anumite situații neplăcute.

Există câteva circumstanțe în care un șofer nu are altă variantă decât să apeleze la o firmă de tractări auto, fie pentru siguranța sa personală ori pentru transportul în siguranță al vehiculului. O mare parte dintre șoferi s-au confruntat cel puțin o dată cu una dintre situațiile următoare, iar soluția pentru toate acestea a fost reprezentată de tractarea mașinii.

1. ITP sau asigurare expirată

Mulți șoferi au avut surpriza de a călători cu mașina și de a realiza între timp că asigurarea sau ITP-ul nu mai sunt valabile. Această situație implică imposibilitatea de a conduce propriul autoturism. Șoferii care circulă cu autoturismul în aceste situații riscă sancțiuni usturătoare. De exemplu, amenzile pentru circularea cu un ITP expirat pot ajunge chiar și la 2.900 de lei. În plus, șoferului i se va reține talonul și i se vor confisca plăcuțele.

Pentru a evita riscul de a fi prinși de poliție și sancționați, șoferii care se află în această situație pot să apeleze la servicii de tractări auto Suceava și să transporte vehiculul în siguranță la cea mai apropiată stație ITP.

2. Accident rutier

Șoferii pot fi oricând implicați într-un accident rutier dacă ei sau ceilalți participanți la trafic nu respectă regulile de circulație. Accidentele se pot solda cu imposibilitatea de a porni mașina sau cu defecțiunea altor componente importante, motiv pentru care nu pot fi deplasate de la locul accidentului decât pe platformă. În aceste situații, pentru a transporta mașina la service, la reprezentanța auto sau la secția de poliție, șoferii trebuie să solicite servicii de tractări auto.

3. Defecțiuni

Șoferii care se află în deplasare și se confruntă cu defecțiuni ale autoturismului nu au altă variantă decât să ceară ajutor pentru a transporta mașina la cel mai apropiat service. Spre exemplu, o persoană care se află pe autostradă și sesizează sunete neobișnuite ale motorului sau alte defecțiuni care impiedică funcționarea în siguranță a mașinii trebuie să apeleze la servicii de tractare. În acest fel, mașina va fi transportată în siguranță la destinație, indiferent de ora la care se solicită ajutorul.

4. Mașină neînmatriculată

Persoanele care își achiziționează un autoturism din străinătate și vor să vină cu el în țară trebuie să știe că legislația în vigoare impune ca mașina să fie înmatriculată și înregistrată, deci va fi nevoie ca aceasta să fie tractată până la destinație. Înainte de a fi puse în circulație, mașinile trebuie să fie înregistrate la RAR.

Acestea sunt principalele situații în care șoferii solicită serviciile unei firme de tractări auto. În unele cazuri, tractarea mașinii este impusă de lege, pentru a evita sancțiuni grave, iar în altele tractarea auto este necesară pentru protejarea șoferului și a celorlalți participanți la trafic, atunci când apar defecțiuni care pot duce la accidente periculoase.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.