Îndoielile cu privire la efectele cancerigene derivate din radiațiile emise de telefoanele mobile reprezintă o temă care naște multe dezbateri. În ce măsură sunt periculoase? Există riscul de a dezvolta tumori prin utilizarea constantă a telefonului mobil? Ce trebuie să facem pentru a evita acest lucru?

Cercetătorii au încercat, de-a lungul vremii, să obțină răspuns la aceste întrebări, dar concluziile au ridicat mereu dubii.

Un detaliu la care ar trebui să fim atenți atunci când cumpărăm un telefon este rata specifică de absorbție (SAR) care arată cantitatea de radiații electromagnetice asimilată de corpul nostru.

Cu cât indicele SAR este mai mic, cu atât este mai sigur acel aparat. Radiațiile electromagnetice pot crește riscul de cancer, deși nu există studii clare în acest sens.

Iată telefoanele mobile care emit cel mai mare nivel de radiații:

OnePlus 5T – 1,68

Huawei Mate 9 – 1,64

Nokia Lumia 630 – 1,51

Huawei P9 Plus – 1,48

Huawei GX8 – 1,44

Huawei Nova Plus – 1,41.

În SUA, limita maxima a radiației care poate fi emisă de către un telefon mobil, cunoscută cu acronim SAR, este de 1.6 W/KG.

La polul opus, cu cel mai mic număr de radiații, se află următoarele telefoane: Sony Experia M5 (0,14), Samsung Galaxy Note 8 (0,17), S6 edge+ (0,22), Google Pixel XL (0,25), Samsung Galaxy S8 (0,26), S7 edge (0,26). De asemenea, telefoane marca Motorala, cum ar fi Moto G5 plus și Moto Z emit puține radiații.

Dacă doriți să verificați care este situația cu telefonul dumneavoastră, accesați site-ul producătorului dumneavoastră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.