Ministrul de Interne Carmen Dan i-a răspuns deputatului PNL de Suceava Ioan Balan, la solicitările privind accidentele rutiere înregistrate în județul Suceava.

„Din informațiile puse la dispoziție de Inspectoratul General al Poliției Române rezultă că, în perioada 01.01.2013 – 30.11.2017, pe raza județului Suceava s-au produs 6929 accidente ușoare (tamponări fără victime), 3.645 accidente soldate cu rănirea ușoară a persoanelor și a fost înregistrat un număr de 457 persoane decedate”, transmite Carmen Dan.

Ministrul de Interne mai menționează că la nivelul județului Suceava, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, în perioada de referință, au fost viteza excesivă, indisciplina pietonală și neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor.
De asemenea, lucrătorii de poliție rutieră din cadrul IPJ Suceava desfășoară în mod constant verificări în teren cu privire la starea de viabilitate a drumurilor naționale, județene, comunale și a străzilor principale, iar deficiențele constatate au făcut obiectul unor informări punctuale către administratorul drumului public în vederea remedierii, de îndată, a acestora.

„Totodată, autoritățile administrației publice locale au obligația, conform art. 71 alin (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare, să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public și avizul poliției rutiere, drumuri laterale, căi de acces către drumuri, precum și locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulației vehiculelor de tracțiune animală, mașinilor și utilajelor autopropulsate utilizate în construcții, agricole și forestiere, animalelor de povară, de tracțiune sau călărie, precum și animalelor izolate sau în turmă, măsuri menite să reducă numărul accidentelor rutiere”, mai transmite răspunsul ministrului de Interne.

În încheiere, Carmen Dan a precizat faptul că Poliția Rutieră va continua acțiunile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în contextul necesității atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene, și anume reducerea cu 50% a mortalității din accidente rutiere în perioada 2010-2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.