Fondatoarea Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu, i-a reproșat primarului municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, că deși este la conducerea orașului din 2012 și a avut în acest mandat 15 consilieri PSD dintr-un total de 19, nu a reușit să finalizeze lucrările la spital.

Carmen Uscatu a postat o imagine din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) în care se vede că Primăria Fălticeni a achiziționat cu fonduri comunitare, în plină pandemie, un parc de distracție pe care a cheltuit 84.1000 de lei (aproximatin 17.500 euro).

Redăm postarea făcută de aceasta pe Facebook

LOCUL UNDE NU S’A ÎNTÂMPLAT NIMIC

(Târg moldovenesc din 1890)

Vinovăția, bat-o vina.
Asta mă împinge să scriu această postare.

Catalin Gheorghe Coman este primar în Fălticeni de 8 ani, din 2012. Este primar PSD și are 15 din cei 19 consilieri din același partid.
Fălticeni este orașul ăla de lângă Suceava unde se construiește un spital de 27 de ani. de 27 de ani!

Și în ultimii 8 ani domnul primar nu a reușit să finalizeze acest spital. Incompetență? Rea voință? Nepăsare?

Orice OM ar trebui să înțeleagă azi că, prin ceea ce a făcut sau a ales să nu facă, este responsabil pentru VIAȚA a cel puțin unui OM care poate mâine nu va mai fi.

Mereu m-am întrebat ce pot eu să fac pentru Fălticeni. Și nu am făcut nimic. Azi am ales să-i scriu primarului. Probabil e prea târziu. Sau nu? Cred că are obligația morală să facă rost de bani în cel mai scurt timp și să deschidă spitalul de la Fălticeni.
Ce nu a făcut sau a amânat 8 ani trebuie să facă AZI.
Cu Flutur, cu oamenii de afaceri din Fălticeni, cu biserica, cu fiecare om care e acolo, sau aici. Cu guvernul, cu ministerul, cu oamenii de afaceri din țară. Să ceară ajutor  cu presa. Sunt mulți acum deschiși să asculte și să vadă, căci ce se întâmplă acum la Suceava vede o țară întreagă.

Hai, domnule primar, că poți. Ești la cârmă și oamenii ar trebui să te urmeze dacă vor vedea că îți pasă de ei, în al 12 lea ceas.

PS1
Văd din seap că primăria a luat fonduri europene pentru parculețe. Doamne ferește să fi luat pentru spital.
PS2
Primar Cătălin Coman este fiul profesoarei mele de sport din liceu. Doamna profesoară își ținea orele de sport plecând de la premisa că ora dumneaei e cea mai importantă. Își ținea orele de sport considerând că sportul e foarte important pentru fiecare dintre noi. Dacă toți am considera asta despre meseria noastră lucrurile ar merge bine în țara asta.

Asociația Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica primul Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu sunt fondatoarele ONG-ului.
Update
Edilul Cătălin Coman a răspuns postrării spunând că de când este primar, s-a reluat construcția, greu, cu probleme multiple, cu bețe multe în roate deaorece este prea aproape de Suceava. Iată mesajul integral.
„Spitalul Fălticeni este început în 1991, între 1991-1997 s-a lucrat, totalizând 26% din investiție, între 1997-2012, nimic…Adică nu chiar nimic…o aripă a fost transformată în bloc ANL. Din 2012, de când sunt primar, s-a reluat construcția, greu, cu probleme multiple, cu bețe multe în roate ( suntem prea aproape de Suceava), cu reproiectări(vorbim de un proiect tehnic din 1990, alte legi, alte reguli, alte reglementări etc ).
Am primit bani în fiecare an cu excepția anului 2016 când alocarea a fost 0. Dupa Colectiv, ISU a impus construcția a încă 3 scări de evacuare(mai avem încă 6 +7 lifturi). Am finalizat construcția în 2019. Am achiziționat și montat dotările nemedicale. Am făcut în 2019 licitația pentru dotările medicale, am finalizat și semnat contractele de achiziție, sunt depuse la MS din noiembrie 2019. În 8 ani de primar am alocat pentru dotări și echipamente medicale spitalului municipal existent circa 9 milioane lei, o sumă mare pentru un buget al unui oraș cu 25000 locuitori.
De asemenea în 2017 am deschis o maternitate nouă la Fălticeni, complet utilata și dotată cu fonduri exclusiv de la bugetul local. Parcul de joacă la care vă referiți este în curtea unei grădinițe cu program prelungit cu 140 de copii. În ultimele 2 luni am anulat toate investițiile care nu erau urgente, am făcut economii la toate capitolele și am alocat spitalului pentru a trece perioada asta grea 1,2 milioane lei, pe lângă cele 1,2 milioane lei alocați la începutul anului. Ar mai fi multe de spus, dar nu e timpul acum…Important e să deschidem Spitalul. Guvernul trebuie să aloce în regim de urgență fondurile necesare pentru dotările medicale, altfel oamenii vor muri de alte boli în afară de Covid”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.