Muzeul Național al Bucovinei vă invită miercuri, 18 august 2021, la ora 13, la Muzeul de Istorie Suceava, unde va avea loc lansarea cărții Istoria românilor canadieni: 1890-2020, volum semnat de bucovineanul Ștefan Străjeri.

Cartea cuprinde în paginile ei, sute de documente, colecții întregi de publicații, biografiile unor personalități și va fi prezentată de dr. Gabriel Cărăbuș, managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava.

Volumul atestă prezența românilor stabiliți în Canada, încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în zilele noastre.

Ștefan Străjeri este scriitor, jurnalist, editor la Curentul Internațional şi autorul monografiei „Românii americani de la Marile Lacuri”.

S-a stabilit din anul 2003 în statul Michigan din SUA, implicându-se în viața jurnalistică prin preluarea publicaţiei “Curentul Internaţional”.

În 2006, a primit premiul de excelenţă, pentru promovarea românismului, din partea postului de radio Vocea Basarabiei din Chişinău, Republica Moldova.

A făcut parte dintre membrii fondatori ai Societăţii Româno-Americane „Avram Iancu” din Detroit/Michigan şi a fost unul dintre ctitorii Asociaţiei Jurnaliştilor Români din America de Nord (NARPA – North-American Romanian Press Association).

 În 2011, a primit la Gala Celebrităţilor Româno-Americane o diplomă de apreciere, într-o acţiune organizată în Las Vegas de Consulatul Onorific al României împreună cu postul de televiziune TVR Internaţional.

La 1 iunie 2014 a fost distins cu titlul de Cetăţean de Onoare al localităţii sale natale, comuna Pojorâta, judeţul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.