Tinerii care și-au construit sau intenționează să își construiască o casă pe terenurile primite de la primărie în cartierul Europa, din zona Tătărași, primesc astăzi o veste bună.

După ce proiectul pentru aducerea energiei electrice este aproape gata, iată că și străzile și parcările par a ajunge realitate. Licitația pentru asfaltarea străzilor din zonă a fost stabilită, urmând ca după această perioadă să înceapă propriu-zis lucrările.

„Pe data de 25 aprilie va avea loc licitația pentru drumuri și parcări în Tătărași, în cartierul nou Europa. Este vorba de un proiect în valoare de 2.203.346,68 euro plus TVA. Vor fi reabilitate și amenajate parcări pe străzile: Berlin, Paris, Viena, Madrid și Londra, deci toate străzile care sunt deocamdată în cartierul Europa vor fi asfaltate. Așteptăm ca din moment în moment să fie aprobabtă și licitația pentru aducțiunea energiei electrice acolo, pentru racordul la energie electrică și iluminat public, apa și canalizarea fiind deja aduse în zonă, de anul trecut.”, anunță primarul liberal.

Unul dintre cele mai mari proiecte – cel de alimentare cu apă, și rețeaua de canalizare  este deja gata, astfel că proiectele de suprafață pot fi finalizate destul de repede, dacă vor fi destui bani și, mai ales, destulă voință.

Eu sper ca în acest an să prindă contur și cartierul Europa, sunt tineri care au construit deja acolo. Este de datoria noastră să le aducem utilitățile și dacă aducem energia electrică și facem străzile și parcările deja se rezolvă multe probleme”, informează Ion Lungu.

Astfel, un nou cartier începe să se contureze pe dealul sud-vestic al orașului, să sperăm că va fi un aport pozitiv la imaginea Sucevei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.