CAS Suceava a avizat favorabil chestionarul de evaluare şi îndeplinirea criteriilor în vederea includerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în Programul naţional de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană (montare de stent la pacienţii cronici) şi a transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o solicitare de includere a unităţii sanitare în acest program.

Anunțul a fost făcut de dr. Claudiu Cobuz, directorul general al Casei de Asigurări Suceava.

Ca urmare a acestui demers, în Monitorul Oficial nr. 833/14.10.2019 a fost publicat Ordinul Preşedintelui CNAS nr. 898 din 7 octombrie 2019 care prevede nominalizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava în Programul naţional de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană.
Instituţia noastră a înștiințat Spitalul Judeţean Suceava referitor la aceste prevederi legale, urmând ca în momentul alocării bugetului să încheiem un act adiţional pentru furnizarea serviciilor medicale”, a transmis dr. Claudiu Cobuz.

Potrivit acestuia, CAS Suceava urmăreşte asigurarea accesului cetăţenilor din judeţ la servicii medicale care acoperă toată patologia, inclusiv cazurile complicate.

Astfel, în această lună, instituţia noastră a suplimentat bugetul alocat Spitalului Judeţean Suceava cu suma de 282 mii lei. Această sumă, acordată pentru prima dată, reprezintă complexitatea suplimentară a cazurilor tratate în secţia de terapie intensivă, unitatea sanitară îndeplinind criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a obţine acest buget suplimentar.
În calitate de administrator al bugetului Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate CAS Suceava face toate demersurile pentru că asiguraţii judeţului nostru să beneficieze de servicii medicale performante şi de o bună calitate”, a mai transmis directorul general al Casei de Asigurări Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.