Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a anunțat luni, 21 octombrie, intenția de a prelua la primărie Casa de Cultură a Sindicatelor, din centrul municipiului.

„La discuţiile avute pe tema descentralizării, la București, în cadrul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România, premierul Victor Ponta a anunţat transferul Caselor de Cultură către primării, în măsura în care există solicitări. Cu siguranţă suntem interesaţi să o preluăm, am solicitat deja de mai multe ori acest lucru”.

Casa de Cultură Suceava a intrat, după Revoluție, în administrarea Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), sub patronatul a patru mari confederaţii sindicale, respectiv CNSRL – Frăţia, Cartel Alfa, CSDR şi Blocul Naţional Sindical.

O parte dintre spaţiile Casei de Cultură Suceava sunt închiriate mai multor societăţi comerciale şi asociaţii culturale, chirii care, împreună cu sumele obţinute din închirierea sălilor pentru spectacole, şedinţe sau dezbateri politice, sunt singurele surse de venit ale instituţiei, care se confruntă lunar cu probleme financiare, numai costurile de încălzire fiind foarte mari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.