Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit luni, 2 ianuarie, cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din satul Şaru Bucovinei, comuna Şaru Dornei.

Incendiul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, la ora 19:23.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o casă de locuit, existând pericolul de propagare la o altă locuinţă, aflată în imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 22:30. Au ars acoperişul casei pe aproximativ 75 de metri pătraţi şi bunuri din interior (aparate electrocasnice, obiecte de mobilier şi altele). S-au degradat pereţii şi tavanul casei, în proporţie de 70%.
Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 64 de ani, care a suferit un atac de panică. Femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe din Vatra Dornei, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului provenit din soba fără acumulare de căldură, amplasată necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit învecinată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.