Pompierii militari suceveni de la subunităţile din Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus şi Solca, împreună cu lucrători de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Milişăuţi, Grăniceşti şi Volovăţ, au intervenit cu 11 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Petru H., din oraşul Milişăuţi.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la întreaga gospodărie, fiind afectate casa şi anexele, precum şi la o construcţie din gospodăria învecinată. Din cauza orei târzii, incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, iar vântul puternic şi cantităţile mari de materiale combustibile au favorizat propagarea cu repeziciune a flăcărilor, care puneau în pericol locuinţele din imediata apropiere.
Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici au acordat primul ajutor medical soţiei proprietarului, în vârstă de 63 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, ea a fost transportată cu ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi.
Au ars casa de locuit şi anexele gospodăreşti pe o suprafaţă totală de aproximativ 400 de metri pătraţi, circa patru metri cubi lemn de foc, şase tone de furaje, mobilier, textile, obiecte de uz casnic, electronice şi electrocasnice. Flăcările au degradat şi alte bunuri – o moară cu ciocănele, patru biciclete, un abric, un circular, patru motoare electrice trifazate, trei televizoare, trei computere, polizoare unghiulare şi altele. În incendiu a murit şi o vacă.
De asemenea, flăcările puternice au afectat şi o anexă a gospodăriei învecinate, de la care s-au degradat aproximativ 60 de metri pătraţi de lambriu din PVC, 50 de metri pătraţi din acoperişul construcţiei (din tablă) şi 20 de metri pătraţi dintr-un perete.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, produs de mijloace de iluminat lăsate sub tensiune.
Forţele de intervenţie au lichidat incendiul la ora 6:04 şi au salvat patru gospodării învecinate cu locuinţele şi anexele aferente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.