Festivalul Național de Muzică Folk pentru Tineret “Nada Florilor” Fălticeni – ediția a 2-a, desfășurat în perioada 25-26 octombrie 2014 în Fălticeni, a fost catalogat „Un festival foarte frumos, cu un concurs pentru tineri folkiști foarte bun calitativ și cu niște recitaluri de excepție ale invitaților speciali. Nu o spun eu, ci o spun membrii juriului, concurenții, spectatorii și chiar invitații înșiși. Aș putea crede, cu puțin curaj, că am ajuns să fim în top 5 festivaluri de gen din România” (Dr. Marius Irimia, organizator).

Juriul Concursului de Folk pentru Tineret a fost format din Doru Stănculescu – președinte (cantautor), Eugen Avram (cantautor) și Titus Constantin (cantautor). Aceștia au decis următoarea ierarhie:

Trofeul “Nada Florilor” și premiul de 2000 de lei – Trupa ICARUS din Săveni, județul Botoșani, compusă din Andrei Cicioc (chitară și voce) și Bogdan Pinghireac (chitară).

La secțiunea Interpretare:

Premiul I și suma de 1000 de lei – Grupul NOI DOI din Dorohoi;

Premiul II și suma de 750 de lei – Anechiforesei Mateiana din Fălticeni;

Premiul III și suma de 500 de lei – Grupul SIMBOL din Suceava;

Mențiune și suma de 100 de lei – grupul PERCUSIO din Fălticeni, Moșoi Mihai din București, Calimandriuc Vlad din Botoșani, Lupu Maria și Vasile din Fălticeni și Stoian Ionuț din Zănești, jud.Neamț.

La secțiunea Compoziție:

Premiul I și suma de 1000 de lei – Mihai Cristian din Tulcea;

Premiul II și suma de 750 de lei – Tihan Paul-Adrian din Fălticeni;

Premiul III și suma de 500 de lei – Zaharia Elena-Cristina din București;

Mențiune și suma de 100 de lei – Palalae Claudiu din Suceava, grupul SELEN din Bacău și Ciubotaru Flavius din Zănești, jud.Neamț.

Festivalul Național Concurs de Muzică Folk pentru Tineret „Nada Florilor” Fălticeni, 25-26 octombrie 2014, ediția a 2-a, a fost organizat de Asociația Pathos Cultural, în colaborare cu Primăria Municipiului Fălticeni și Direcția pentru Sport și Tineret a județului Suceava.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.