În comuna în care toate școlile sunt moderne și dotate la standarde europene, în care există grădiniță cu program prelungit, se lucrează la construirea unei creșe pentru copii mici și în care tinerii și elevii au la dispoziție locații moderne pentru activități sportive s-a mai construit un spațiu dedicat educației acestora. „Căsuța poveștilor”, căci despre ea este vorba, reprezintă un spațiu de relaxare special amenajat pentru cititorii de carte.

Această nouă investiție, amplasată în Parcul „Mihai Eminescu” din comuna Poiana Stampei, a fost inaugurată chiar de Ziua Copilului, de către primarul Viluț Mezdrea, a reprezentanților școlii, dar și a copiilor și părinților din localitate.

„Acest loc este de fapt o invitație la citit atât pentru copii, cât și pentru părinții iubitori de carte. Astăzi, când tehnologia și digitalizarea au pus stăpânire pe timpul liber al copiilor, invitația la citit vine ca un remediu asupra acestei dependențe de telefon și internet. Am convingerea că acest spațiu nu va reprezenta doar o nouă clădire inaugurată în comuna noastră, ci va fi completat zilnic de curiozitatea, energia și cunoașterea copiilor noștri dragi”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

 

 

 

 

În căsuța poveștilor, ce va fi deschisă zilnic, copiii, dar și părinții vor putea să își aleagă cărți pe care să le citească atât în parc, cât și acasă, cu condiția ca volumele să fie returnate așa încât toți pasionații de citit să se bucure de ele.

 

Momente de neuitat, de Ziua Copilului, la Poiana Stampei

 

Voia bună și distracția au fost, pe 1 iunie, la ele acasă pentru prichindeii din comuna Poiana Stampei și asta datorită manifestărilor cultural – artistice organizate de Primăria și Consiliul Local din localitate. Astfel, de la prânz, copiii, însoțiți de părinți și profesori, au „luat cu asalt” Casa de Cultură, unde s-au bucurat de expozițiile tematice realizate de elevii cercului „Micii Meșteșugari”, dar și de un extraordinar recital de muzică clasică.

Și pentru că folclorul este parte din fiecare român, Grupul Vocal „Flori de merișor” și Ansamblul „Poienița” au reamintit încă o dată că tradițiile și obiceiurile trebuie să fie promovate și puse în valoare, prin spectacole deosebite dedicate acestei zile. Manifestările au continuat la „Căsuța cu Povești” din Parcul „Mihai Eminescu” cu jocuri, lectură și desen, activități îndrăgite de cei mici.

„De ziua lor, toți copiii merită o atenție deosebită pentru a putea conștientiza că sunt importanți. Copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții, cel mai mare dar pe care îl primim. Să ne bucurăm de ea și să ne bucurăm de copiii noștri! Și, sigur, LA MULȚI ANI copiilor noștri, ai Bucovinei și ai României, oriunde s-ar afla!”, a mai spus primarul Viluț Mezdrea. 

În încheiere, edilul de la Poiana Stampei a transmis mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru ca ziua de 1 iunie să fie una memorabilă pentru copii, respectiv prof. Dănuț Lăcătuș, prof. Răzvan Ananie, directorului Casei de Cultură, Petrică Chiforescu, bibliotecarei Lucica Vasiluț, precum și directorului Școlii Gimnaziale, Dorina Paicu, pentru expozițiile tematice realizate de elevii cercului „Micii Meșteșugari” și pentru coordonarea Grupului Vocal „Flori de merișor”.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.