Sediul Primăriei comunei Capu Câmpului a fost până mai ieri unul dintre cele mai nepotrivite și atipice. Instituția funcționa într-o casă veche bătrânească, cu wc-ul în fundul curții, iar clădirea nu avea nici măcar fundație. Lucrurile s-au schimbat însă, după ce comuna a fost preluată de primarul Marcela Bîrsan, iar astăzi, în comuna Capu Câmpului, avem una dintre cele mai moderne și noi Primării din județ, dotată la standarde europene. Faptul că în fruntea comunei este o femeie, a fost și de data aceasta un avantaj.

Astăzi sediul este unul luminos, accesorizat cu mult bun gust, iar lucrările pentru această investiție au fost atent supravegheate de primarul comunei.

Proiectul a debutat în ianuarie 2020 și a fost finalizat într-un an și opt luni, valoarea acestei investiții ridicându-se la 20 de miliarde de lei vechi, bani obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

„Astăzi, noua clădire găzduiește Primăria, Poliția și Oficiul Poștal, numai că într-un mediu mult mai prietenos ca până acum. Doar pentru Primărie avem nouă birouri, două camere pentru arhivă, precum și grupuri sanitare. Deci, spațiul este unul destul de încăpător. Era nevoie de o asemenea investiție și, tocmai de aceea, le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la calitatea acestor lucrări”, a declarat primarul comunei Capu Câmpului, Marcela Bârsan.

Inaugurarea oficială a noului sediu al Primăriei comunei Capu Câmpului va avea loc duminică, 3 octombrie, începând cu ora 15:00. 

Întreaga comună își continuă drumul spre modernizare

 

De altfel, un alt proiect de o importanță majoră pentru comunitate se apropie de termenul de finalizare. Proiectul de alimentare cu apă și canal este realizat în proporție de 90%, urmând ca în viitorul apropiat să se efectueze branșamentele, până acum existând 9 km de rețea. Potrivit primarului Marcela Bârsan, investiția a fost realizată pe fonduri europene, prin AFIR, și are o valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Totodată, întreaga zonă în care se află sediul Primăriei va cunoaște o reală modernizare. Magazinul Universal, de lângă instituție, se află deja în procedură de achiziție, iar primarul Marcela Bârsan și-a propus să îl transforme într-un Centru Medical modern. Actualul Dispensar uman urmând să deservească o farmacie sau un centru veterinar.

O altă investiție importantă pe care edilul de la Capu Câmpului intenționează să o realizeze este construirea unei săli de sport, în acest sens Primăria fiind deja în procedură de achiziție a terenului pentru acest obiectiv.

„De asemenea, prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», program derulat prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în comuna noastră se vor asfalta și moderniza aproape toate drumurile comunale”, a subliniat edilul Marcela Bîrsan.

În comuna Capu Câmpului un primar devotat arată că dacă îți dorești cu adevărat poți renaște din cenușă pentru ca mai apoi să strălucești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.