Anul acesta coreenii au fost pe val atât în ceea ce privește flagship-urile, cât și telefoanele mid-range. Încă de la începutul lui 2020 s-au remarcat prin terminale fiabile, cu o mulțime de senzori pentru camerele lor principale și baterii cum rar poți să vezi la alte companii. Cu alte cuvinte, au dezvoltat o strategie de piață complexă, prin care să acopere nevoile tuturor consumatorilor, recâștigând teritorii pierdute în trecut în fața companiilor chineze.

 

Din gama mid-range de exemplu, câteva din cele mai impresionante terminale care ne-au atras atenția sunt Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy A71, Samsung Galaxy S10 lite și Samsung Galaxy Note 10 lite despre care vom vorbi pe larg în rândurile ce urmează, aducând în discuție atât asemănările cât și diferențele, pentru ca un potențial cumpărător să poată face în urma lecturii acestui articol o alegere în cunoștință de cauză.

 

Prețuri

 

Prima diferență care ne atrage atenția la aceste patru telefoane este prețul. La momentul actual, între cel mai ieftin terminal și anume Samsung Galaxy A51 și cel mai scump, Samsung Galaxy Note 10 lite, există o diferență de preț de aproximativ 800 de lei, judecând după tarifele magazinelor în care se vinde pe piața românească. Astfel, fiecare din cele patru terminale poate fi cumpărat cu un preț de pornire cuprins între 1.369 lei și 2.169 lei.

 

Design

 

În ceea ce privește design-ul, nu puteam avea de-a face cu o gamă mai diversă de telefoane decât acestea patru. Trei dintre ele au colțuri rotunjite în timp ce Samsung Galaxy S10 lite este mai pătrățos; trei au camerele selfie poziționate în mijlocul ecranului, în timp ce Samsung Galaxy Note 10 în partea dreaptă; trei au display-uri de 6.7 inch, în tip ce doar Samsung Galaxy A51 are o diagonală de 6.5 inch; terminalele din gama A au spatele din plastic, iar variantele lite ale flagship-urilor de anul trecut din sticlă minerală și exemplele pot continua la nesfârșit.

 

Un lucru în comun pe care îl au însă toate cele patru telefoane ce fac subiectul acestui articol este posibilitatea de personalizare cu câte un set de huse Samsung Galaxy A51, huse Samsung Galaxy A71, huse Samsung Galaxy S10 lite sau huse Samsung Galaxy Note 10 lite de la Itelmobile, care le oferă în același timp și mai multă rezistență.

 

Camere

 

Fiind vorba de niște terminale create de coreeni, niciunul din cele patru telefoane mid-range Samsung prezentate aici nu duce lipsă de lentile. Samsung Galaxy A51 are o cameră principală cu patru module de câte 48, 12, 5 și încă 5 MP; Samsung Galaxy A71 are o cameră principală tot cu patru module de câte 64, 12, 5 și încă 5 MP; Samsung Galaxy S10 lite o cameră principală cu trei module toate de câte 12 MP fiecare; Samsung Galaxy Note 10 lite o cameră principală tot cu trei module de câte 48, 12 și încă 12 MP și în final, fiecare dintre ele, câte o cameră selfie de 32 MP.

 

Baterie

 

Dintre toate aceste patru terminale, doar Samsung Galaxy A51, de altfel și cel mai convenabil din colecție, are un acumulator de “doar” 4000 mAh. Cu excepția lui, toate celelalte trei telefoane au baterii de câte 4500 mAh, motiv pentru care se remarcă printr-o autonomie excelentă.

 

Memorie

 

Capacitatea memoriei interne este aceeași pentru toate aceste patru telefoane. Fiecare dintre ele este dotat cu câte 128 GB de memorie internă, nu foarte mult, dar nici prea puțin pentru niște telefoane din gama mid-range. Pe de altă parte, după memoria RAM, aceste patru terminale se pot grupa două câte două astfel: Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy S10 lite au câte 6 GB de memorie RAM, în timp ce Samsung Galaxy A71 și Samsung Galaxy Note 10 câte 8 GB de memorie RAM. Aceste valori, împreună cu procesoare competente, fac ca aceste patru terminale Samsung să se descurce excelent în cele mai diferite situații.

 

Protecție

 

Încă un aspect pe care îl au în comun toate aceste patru terminale și pe care îl apreciem în mod deosebit este senzorul de amprentă. La fiecare din acestea senzorul este optic și poziționat pe ecran, lucru care simplifică utilizarea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.