Candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Rădăuți, Cătălin Miron, consideră că dezvoltarea economică a orașului Rădăuți depinde de felul în care aleșii locali vor fi capabili să atragă un număr cât mai mare de investitori.

Pentru ca orașul să devină atractiv pentru investitori, administrația locală trebuie să vină cu oferte concrete care să ducă la crearea de noi locuri de muncă.

„Va fi pentru prima data în istoria oraşului când facilităţile fiscale se vor acorda pe baza unui program bine stabilit şi pe o perioadă determinată. Aceste facilităţi fiscale vor fi acordate în baza strictă a legii, în speţă a Codului Fiscal, firmelor care doresc să deschidă secţii de producţie, fabrici sau alt gen de activităţi, similar cu ajutorul de minimis acordat în agricultură. Valoarea investiţiilor trebuie să depăşească 100.000 de euro şi să creeze cel puţin cinci locuri de muncă într-o primă fază. Consider că orice firmă care vrea să facă o investiţie în Rădăuţi trebuie şi va beneficia de tot sprijinul din partea primăriei”, a declarat Cătălin Miron.

Acesta a subliniat că strategia de dezvoltare a Rădăuţiului trebuie să ducă la crearea unui parc industrial, în care să se creeze noi locuri de muncă pentru un număr cât mai mare de oameni.

„Îmi doresc extrem de mult crearea în zona noastră a unui parc industrial. Acest parc industrial ar însemna noi investiţii, ar însemna locuri de muncă bine plătite. Oraşul nostru ar avea şansa unei dezvoltări excepţionale. Soluţia obligatorie pentru oraşul nostru este doar dezvoltarea economică prin atragerea investitorilor, prin crearea de locuri de muncă, dar pentru ca toate acestea să se întâmple avem nevoie de oameni care să se implice şi care să aibă puterea de a-şi asuma responsabilităţi”, a menţionat Miron.

Candidatul PNL consideră că în municipiul Rădăuți se practică printre cele mai mari taxe locale din țară, fapt care duce la îndepărtarea de potențiali investitori.

„Nu cred că abordarea actuală a conducerii PSD Rădăuţi, de a creşte taxele locale la valoarea maximă admisă de lege, este soluţia de a dezvolta economia oraşului. O consider doar o abordare iresponsabilă, chiar cinică faţă de mediul de afaceri din Rădăuţi, dar şi faţă de toţi rădăuţenii. Să ai taxele locale cele mai mari, nu numai din judeţul Suceava, ci şi din ţară, înseamnă că nu vrei investiţii, nu vrei locuri de muncă, dar mai arată şi extrem de multă incompetenţă”, a conchis Miron.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.