Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, Cătălin Miron, doreşte o dezvoltare puternică a mediului de afaceri din Rădăuți, însă nu oricum, ci una bazată pe respect reciproc.

Astfel, cei care investesc în zona Rădăuți trebuie să dea dovadă că le pasă de mediul înconjurător.

„În oraş circulă tot felul de poveşti reale sau imaginare cu privire la poluarea care există în zona noastră. Aceste poveşti au apărut şi pe fondul unei lipse de transparenţă a celor doi agenţi economici cu capital austriac care alimentează aceste speculaţii. Pentru eliminarea suspiciunilor, vom solicita Ministerului Mediului instalarea în zona noastră a unei staţii de monitorizare a calităţii aerului, inclusiv un panou electronic cu ajutorul căruia vom informa rădăuţenii cu privire la gradul de poluare existent în oraş, 24 de ore din 24 de ore”, a declarat Cătălin Miron.

Acesta consideră că monitorizarea calităţii aerului va fi un instrument de control al respectării standardelor naţionale cu privire la concentraţiile agenţilor poluanţi.

„Protecţia sănătăţii publice faţă de expunerea la factorii poluanţi trebuie să constituie prioritatea zero pentru orice administraţie locală. Nu este normal ca în această zonă să nu fie o staţie de monitorizare a emisiilor poluante în condiţiile în care există posibilitatea reală a poluării mediului înconjurător. Nu trebuie să ne ascundem şi să ignorăm această realitate”, a mai spus Cătălin Miron.

Candidatul menționează că dorește să atragă cât mai mulţi investitori în zona Rădăuţiului şi de aceea în strategia partidului, un punct important este înfiinţarea unui parc industrial în zona spre comuna Dorneşti, pe strada Austriei.

„Trebuie să învăţăm de la cei care au reuşit să creeze aceste parcuri industriale. Dar pentru a dezvolta această zonă industrială avem nevoie şi de încredere şi respect reciproc”, a încheiat Miron.

Cătălin Miron și-a înregistrat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți

Candidatul PNL și-a depus în cursul zilei de sâmbătă, alături de senatoarea PNL Vasilica Steliana Miron și de echipa liberală, candidatura pentru funcția de primar. Acesta a prezentat și lista consilierilor locali propuși, și anume: Grijincu Marius Costel, Mutrescu Dan, Cojocar Vasile Codrutu, Ţarevici Cezar Ciprian, Dan Emanuel Cornel, Mironiuc Dănuţ Petru, Susnovici Simona Mirela, Boiciuc Mihai, Susnovici Mihai, Roscăneanu Bogdan, Bacinschi Aurelian Florin, Popovici George, Tiperciuc Florin Adrian, Apetrei Daniel Florin, Evuleţ Mihaela Francisca, Tărîţă Cătălin Sergiu, Ursachi Arcade, Radu Valica, Moşniagu Mihai, Ivanov Zina, Nimigean Luminița Magdalena, Burciu Adrian, Cocu Cătălin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.