Catalin MironCătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar în municipiul Rădăuţi, consideră că, investitorii atrași în Rădăuți vor fi cei care vor reuși să dezvolte economia orașului. Miron a recunoscut însă, că pentru a deveni atractiv pentru investitori, Rădăuţiul trebuie să vină cu oferte concrete, cu facilităţi permise de lege, dar care să ducă la înfiinţarea unor noi locuri de muncă.

„Va fi pentru prima dată în istoria oraşului când facilităţile fiscale se vor acorda pe baza unui program bine stabilit şi pe o perioadă determinată. Aceste facilitaţi fiscale vor fi acordate în baza strictă a legii, în speţă a Codului Fiscal, firmelor care doresc să deschidă secţii de producţie, fabrici sau alt gen de activităţi, similar cu ajutorul de minimis acordat în agricultură. Valoarea investiţiilor trebuie să depăşească 100.000 de euro şi să creeze cel puţin cinci locuri de muncă într-o primă fază. Consider că orice firmă care vrea să facă o investiţie în Rădăuţi trebuie şi va beneficia de tot sprijinul din partea primăriei”, a arătat Cătălin Miron.

 

Un parc industrial, un alt obiectiv al candidatului PNL

Cătălin Miron a înțeles și că nivelul de trai al cetățenilor depinde de locul în care își desfășoară activitatea. Astfel, acesta își dorește să creeze cât mai multe locuri de muncă pentru cetățenii din Rădăuți.

„Îmi doresc extrem de mult crearea în zona noastră a unui parc industrial. Acest parc industrial ar însemna noi investiţii, ar însemna locuri de muncă bine plătite. Oraşul nostru ar avea şansa unei dezvoltări excepţionale. Soluţia obligatorie pentru oraşul nostru este doar dezvoltarea economică prin atragerea investitorilor, prin crearea de locuri de muncă, dar pentru ca toate acestea să se întâmple, avem nevoie de oameni care să se implice şi care să aibă puterea de a-şi asuma responsabilităţi”, a menţionat candidatul liberalilor pentru funcţia de primar în Rădăuţi.

Cătălin Miron a criticat în termeni duri şi faptul că în Rădăuţi se practică printre cele mai mari taxe locale din ţară, ceea ce nu face decât să-i îndepărteze şi mai mult pe potenţialii investitori.

„Nu cred că abordarea actuală a conducerii PSD Rădăuţi, de a creşte taxele locale la valoarea maximă admisă de lege, este soluţia de a dezvolta economia oraşului. O consider doar o abordare iresponsabilă, chiar cinică faţă de mediul de afaceri din Rădăuţi, dar şi faţă de toţi rădăuţenii. Să ai taxele locale cele mai mari, nu numai din judeţul Suceava, ci şi din ţară, înseamnă că nu vrei investiţii, nu vrei locuri de muncă, dar mai arată şi extrem de multă incompetenţă”, a concluzionat Cătălin Miron.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.