Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, Cătălin Miron, își proprune ca în primii patru ani de mandat să asfalteze în totalitate străzile din Rădăuți.

Contracandidații săi se îndoiesc că proiectul candidatul PNL poate fi realizabil.

„Prin Hotărârea de Guvern 254/17.03 2011, Guvernul României aproba, prin Programul Naţional de Dezvoltare Infrastructură, refacerea a 10.000 km de drumuri județene şi de interes local, proiect ce urma să fie derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. La capitolul finanțarea obiectivelor de investiţii pentru județele Suceava şi Botoşani era cuprinsă şi reabilitarea de străzi în municipiul Rădăuţi, la poziția 3 în lista obiectivelor de investiţii. Proiectul cuprindea asfaltarea unui număr de 74 de străzi, în lungime totală de 39,217 km, iar valoarea totală era de 9.174.484 de euro pentru o durată de realizare de 12 luni. Odată cu schimbarea guvernului s-au suspendat toate investițiile, astfel că şi această investiție nu s-a mai realizat. Stau şi mă întreb, dacă 80% din străzile municipiului Rădăuţi puteau fi modernizate într-un singur an, toate străzile nu pot fi asfaltate în 4 ani?”, a declarat Cătălin Miron.

Cătălin Miron susține că foștii și actualii conducători ai orașului au dorit să îl mențină în mizerie și într-un stadiu de subdezvoltare, în interesele proprii și doar pentru a-și crea propriile afaceri.

„Rădăuțenii trebuie să înțeleagă că mizeria, lipsa oricăror investiţii publice în oraşul nostru trebuie imputată celor care şi-au împărțit banul public şi care sunt legaţi ombilical între ei. Din păcate, efectele acestei realități le simțim imediat fiecare dintre noi, când mergem la serviciu, când ne ducem copiii la şcoală sau la plimbare, când plătim facturile la căldură, apă sau gaz sau când ne plătim impozitele. Trebuie să deschidem ochii cât mai rapid şi trebuie să vedem şi cauzele care au generat această situaţie în urma căreia a apărut un monstru care omoară orice perspectivă de dezvoltare a orașului nostru”, a concluzionat Cătălin Miron.

Neimplicarea autorităților în dezvoltarea municipiului Rădăuți a făcut ca oamenii să își piardă încrederea în clasa politică.

Din această cauză, candidatul PNL, Cătălin Miron, a transmis un mesaj foarte clar locuitorilor: „Trebuie să facem mai puţină politică şi mai multe străzi. Trebuie să ne apucăm serios de treabă pentru că avem de reconstruit un oraş care în 4 ani trebuie să recupereze 26 de ani de stagnare”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.