La Consiliul Județean Suceava s-au înregistrat în semestrul al II-lea al anului 2013 un număr de 125 de petiții, cereri și sesizări care au fost repartizate spre soluționare compartimentelor de specialitate. Pe de altă parte, tot la CJ s-au prezentat 213 persoane care au cerut audiență la conducerea instituției.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit în audiență în semestrul al II-lea al anului 2013 cu 119 cetățeni. În tot acest timp, vicepreședintele PSD Alexandru Rădulescu a avut doar 65 de audiențe, iar vicepreședintele PNL, Ilie Niță a avut 17 întâlniri cu cetățenii.

Principalele domenii de interes au fost problemele legate de fondul funciar, subvenții pentru agricultori acordate de A.P.I.A, desfășurarea proceselor în instanțele de judecată, cereri de locuri de muncă, solicitare de locuințe sociale, ajutoare bănești și materiale, probleme sociale și autorizații de construcție.

În ceea ce privește petițiile, cererile și sesizările primite, acestea pot fi grupate în trei categorii, respectiv după modul de adresabilitate, după problematica abordată și după modul de soluționare.

Din prima categorie, 113 au fost înmânate direct, iar restul au ajuns de la alte instituții aflate în subordinea Consiliului Județean.

Din a doua grupă amintim solicitări de ajutoare financiare și sociale, cereri de angajare, solicitări de fonduri pentru alimentarea cu energie electrică, repararea drumurilor și podețelor, construcții fară autorizație, protecția mediului, probleme legate de Legile fondului funciar și contestare gradului de handicap primit în urma revizuirii de către Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

La al treilea criteriu, 47 petiții au fost direcționate spre alte instituții, în timp ce 73 au fost soluționate de CJ. Cinci au fost clasate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.