Deputatul Cătălin Ioan Nechifor a anunțat că va părăsi Partidul Social Democrat și se va alătura formațiunii politice Pro România, condusă de fostul premier Victor Ponta.

Cei doi au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre noul proiect politic, care este o alternativă pentru cei care au fost dezamăgiți de PSD, dar și despre lunga prietenie care îi leagă.

Noul proiect politic pe care l-am inițiat, Pro România, se dorește a fi o alternativă pentru toți cei care au votat PSD și sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă, pentru cei care au considerat că PSD a avut cele mai bune guverne, Guvernul Năstase și Guvernul Ponta, și acum are cel mai hazliu guvern, dar și pentru cei care nu văd în PNL sau USR o variantă și o alternativă”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a susținut că a venit să îl „pețească” pe Cătălin Nechifor, alături de care speră să facă lucruri bune, la fel cum a făcut până în 2015, când ambii au deținut fucții de conducere și au reușit să facă împreună lucruri palpabile pentru județul Suceava.

„Știu că nu pot să fac acest proiect singur, așa că prima persoană și prima vizită pe care am vrut să o fac în teritoriu a fost la Suceava, să vorbesc cu Cătălin Nechifor, pe care l-am rugat să se alăture proiectului meu, alături de Daniel Constantin, de Sorin Câmpeanu și de alți colegi care în săptămânile următoare vor veni alături de noi”, a mai declarat Victor Ponta.

 

Cătălin Nechifor: „Nu pot decât să fiu Pro România”

 

Deputatul Cătălin Nechifor a explicat motivul plecării sale din Partidul Social Democrat, față de care consideră că și-a făcut în totalitate datoria.

„Nu pot decât să fiu Pro România. De ce plec din PSD? «Niciodată să nu spui niciodată» – dacă cineva îmi spunea lucrul acesta acum câteva luni probabil că aș fi zis «niciodată», dar suntem în situația particulară a Sucevei, unde toată lumea e la putere. Și PSD, și PNL, și ALDE, toți sunt la guvernare, că e locală, că e centrală, nimeni nu e în opoziție. Și nu e dragul de a face opoziție, cu toate că din experiența mea politică e mult mai simplu în opoziție, pentru că atunci ai libertatea să zici, să vorbești, să critici. E mai greu când ești la guvernare să faci, să demonstrezi că ești capabil.

Am sentimentul datoriei făcute față de PSD. Mi-am făcut datoria în totalitate și cred că e momentul ca oamenii care au crezut în PSD și care acum sunt dezamăgiți, să găsească în noi un răspuns. Din punctul meu de vedere, cariera mea la nivel regional, a fost oarecum similară cu cea a lui Victor Ponta, atât politică, cât și din perspectiva personală. Cred într-o clasă politică deschisă, europeană”, a declarat Cătălin Ioan Nechifor.

Deputatul sucevean Cătălin Ioan Nechifor a fost ales în Parlamentul României din partea PSD, în perioada 2012-2016 a fost președinte al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava şi a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.