Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, consideră că o autostradă care să lege Suceava de restul țării va exista abia după anul 2030. Acesta a subliniat că președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, ar trebui să acorde o atenție mai mare Aeroportului „Ștefan cel Mare”, astfel încât acolo să opereze mai multe companii pe rute externe, în afară de Wizz Air.

„Văd așa o obișnuință în a număra pasageri. Eu mi-aș dori să numărăm curse, nu doar pasageri. Din păcate, avem o singură companie aeriană care face zboruri internaționale regulate și care operează pe Aeroportul de la Salcea. Trebuie să reamintesc că eu am semnat contractul de operare cu cei de la Wizz Air, la începutul lunii aprilie 2016, și în patru ani nu s-a reușit nici măcar aducerea unui avion la Suceava, ca și bază aeroportuară, așa încât să te poți ține de un program mai serios și să poți să operezi și alte destinații”, a declarat președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a subliniat că trebuie dat în folosință noul turn de control al Aeroportului Salcea, cel pe care Romatsa ar fi trebuit să îl finalizeze.

De altfel, Nechifor a precizat că, deși au trecut cinci ani, pasagerii de pe aeroport nu au încă condiții decente întrucât noul terminal nu a fost dat în folosință.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.