Liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferință de presă că există posibilitatea ca în acest an alegerile locale să nu aibă loc, întrucât procedurile ce ar trebui să fie deja stabilite în acest moment sunt întârziate de către Guvern. Pe de altă parte, Nechifor a subliniat că nici Parlamentul nu își dă foarte mult interesul pentru a grăbi alegerile.

„Nu știm dacă în acest an avem sau nu alegeri locale. În pofida faptului că s-a anunțat deja data de 27 septembrie ca fiind pentru alegeri locale, Guvernul întârzie, iar Parlamentul o dă cotită. Cred că unul dintre motivele pentru care nu se doresc alegerile este acela că PNL și PSD sunt într-o scădere profundă, iar alte partide precum Pro România cresc”, a declarat președintele Pro România Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a subliniat că formațiunea politică din care face parte se pregătește intens pentru algerile locale ce urmează, scoțând în față oameni foarte buni, atât pentru funcțiile de președinte al CJ Suceava, cât și pentru cele de primari și de consilieri locali și județeni.

În ceea ce privește o posibilă alianță cu PSD Suceava, Nechifor a subliniat că nu își dorește ca un partid care tocmai a pierdut 14 aleși locali să fie asociat cu Pro România, o formațiune politică care crește permanent.

„În ciuda faptului că în presă au apărut tot felul de speculații, nimeni din PSD nu a venit să ne spună că ar vrea un parteneriat cu noi. De altfel, e foarte greu să faci o alianță cu PSD, una pe care eu nu mi-o doresc de altfel, pentru că la Suceava nu ai cu cine, și aici mă refer la leadership județean. Cum să faci o alianță politică cu cineva care, la nivel județean, a pierdut 14 primari?!”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor.

Deputatul sucevean a precizat că membrii Pro România Suceava sunt foarte revoltați de speculațiile apărute în presă referitoare la aliannța despre care PSD vorbește, susținând că nu își doresc o astfel de asociere.

„La Pro România, orice alianță politică pleacă de jos în sus, iar dacă sunt colegi de-ai noștri din județ care își doresc o asftel de alianță cu o altă formațiune, ei ne anunță și discutăm. Cei care conduc PSD la Suceava sunt foarte greu de înțeles”, a subliniat Nechifor.

Președintele Pro România a precizat că din cei 14 primari care au părăsit barca PSD, doi au trecut la Pro România. Este vorba despre edilii Maricel Iacob de la Vadu Moldovei și Ion Bosînceanu de la Râșca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.