Liderul județean al Pro România, deputatul Cătălin Ioan Nechifor, a anunțat că Pro România va merge în alegerile locale de anul viitor ca partid de sine stătător arătând că acest lucru s-a stabilit în ședința Biroului Național de săptămâna trecută.

„Chiar dacă unii tot ne dau ba plecați, ba înghițiți, ba transferați, Pro România stă pe picioarele sale și va merge ca partid de sine stătător în alegerile locale de anul viitor și asta va înseamna cea mai importantă bătălie”, a spus Nechifor.

El a arătat că scorurile obținute de Pro România la alegerile europarlamentare și prezidențiale sunt încurajatoare și că trendul este unul pozitiv. Nechifor crede că la alegerile locale Pro România va crește scorul electoral iar la alegerile parlamentare care în opinia sa vor avea loc la termen partidul ar putea obține un scor ”cu 2 în față”.

„În politică ceea ce este important este trendul, dinamica unui partid, nu neapărat fotografia de etapă iar petnru noi trendul este foarte promițător. La alegerile europarlamentare am obținut undeva la 7%, iar prezidențialele le-am dus către 10%. Asta ne face să credem că la locale putem să creștem acest scor și în felul acesta să reușim în toamnă când vor fi alegeri parlamenare la termen pentru că eu nu cred că vor fi anticipate să ne ducem către un scor important poate chiar cu 2 în față și în felul acest să reușim să stabilim un echilibru care acum e într-o oarecare măsură disproporționat”, a explicat Nechifor.

Liderul PRO România Suceava, Cătălin Nechifor, este de părere că liberalii vor câștiga alegerile locale din 2020, remarcând că PNL-ul încearcă regruparea forțelor politice de dreapta sub umbrela proprie.

Este limpede că PNL-ul va câștiga alegerile locale de anul viitor. PSD-ul va fi al doilea, însă de la locul II încolo lupta e deschisă. Am remarcat o încercare a PNL-ul de a regrupa toate forțele politice de dreapta sub o umbrelă proprie. Sunt tentative de a transfera parlamentarii de la PMP la PNL, de la ALDE, în ideea a obține o majoritate parlamentară mai importantă în ecuația actuală”, a transmis Cătălin Nechifor.

Acesta a anunțat că la alegerile locale din vara anul viitor PRO România își va desemna proprii candidați.

Vrem să ne măsurăm în alegerile locale pe forțe proprii și la Suceava suntem deja în situația în care încercăm să găsim cele mai bune variante de candidaturi pentru localități. Sunt 114 primării în județul Suceava la care căutăm candidați pentru primari, viceprimari, consilieri locali și, evident, pentru Consiliul Județean”, a mai transmis Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.