Drumul Transrarău, care face legătura între DN 17 şi DN 17 B peste Masivul Rarău, a fost închis circulaţiei în perioada iernii. Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătalin-Ioan Nechifor, drumul Transrarău va fi redeschis începând cu data de 1 mai 2015.

Cătălin Nechifor a precizat că la fel ca și Transfăgărășanul, sau alte trasee montane, Transrarăul a fost închis pe perioada iernii, deoarece este destul de greu de ținut în regim deschis pe timp de iarnă.
”În data de 1 mai va fi deschis cu siguranță, pentru că vrem să profităm și de această perioadă de zile libere, care înseamnă și vineri, 1 mai, și weekend-ul prelungit, și să putem da drumul și la turismul montan, pe care sunt sigur, că mulți îl așteaptă”, a declarat președintele CJ Suceava.
Consiliul Judeţean Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie, drumul Transrarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău şi de aici spre DN 17 în localitatea Pojorâta. Acest drum turistic are restricţie de tonaj pe porţiunea DN 17B-Masivul Rarău, fiind folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone, iar autocarele pot urca pe munte pe ruta dinspre DN 17.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.