Cătălina Vartic, membru al partidului Pro România, critică modul în care instituțiile statului gestionează problema copiilor din țară. În ceea ce privește cuantumul alocațiilor, Vartic susține că nicio sumă de bani nu îi poate alina pe copiii ai căror părinți sunt plecați peste hotare sau ai cărora lasă banii „la crâșmă”.

De altfel, Cătălina Vartic consideră că instituțiile de profil ar putea să le asigure copiilor defavorizați o masă caldă, întrucât nu toți părinții sunt responsbili și, prin urmare, nu toți copiii trăiesc decent.

„De ce atâtea laude pentru creşterea alocaţiei, de parcă ar fi un cadou şi nu o normalitate… Şi totuşi cum rămâne cu miile de copii care merg la culcare flămânzi, care nu au acces la educaţie şi sănătate, cu miile de alocaţii care ajung la crâşma din sat şi nu la copii? Şi totuşi cum rămâne cu miile de copii cu părinţi plecaţi în străinătate, care vor creşte cu durerea în suflet şi nu ne vor ierta pentru indiferenţa? Sunt copii pentru care o masă caldă zilnic, la şcoală, la biserică sau la primărie contează mai mult decât nişte bani care nu ajung la ei…, sunt copii pentru care comunitatea, biserica, şcoala, serviciile sociale pot şi trebuie să creeze un refugiu în calea singurătăţii şi disperării! Alocaţia, chiar şi aşa mărită, nu e suficientă! Importanţi sunt oamenii!”, a precizat Cătălina Vartic.

De precizat este că județul Suceava se află pe locul 2 în țară în ceea ce privește numărul de copii rămași în țară în grija bunicilor sau ai altor membri ai familiei, întrucât cel puțin unul dintre părinți este plecat la muncă peste hotare.

Astfel, conform situației întocmite de  către Ministerul Educației, pe primul loc în țară la numărul de copii ai căror părinți sunt plecați, se află județul Iași, cu un număr de 11 573 de copii, acesta fiind urmat de județul Suceava, cu un număr de 11 078 de copii. Pe ultimele locuri, cu cel mai mic număr de copii rămași în țară se află județele Dâmbovița, cu un număr de 723 de copii și Bacău, cu 811 copii.

„Suceava tot în top, că aşa ne place nouă!”, a conchis Cătălina Vartic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.