„Să înțelegem că doar cu capul plecat și cu căciula în mână nu vom reuși să repornim dezvoltarea acestei zone!”, susține Cătălina Vartic.

Ușor parcă supărată pe vremuri și pe vreme, cu o ușoară undă de deznădejde-n suflet, dar cu licăriri de speranță, Cătălina Vartic consideră că „Moldova are nevoie de lideri puternici, de oameni inteligenți care să aibă viziune și curaj! Atât timp cât deciziile se iau la București, de către oameni care nu simt nimic pentru Moldova, vom avea aceeași soartă: să ne uităm cu jind la alții cum se dezvoltă și noi să ne plângem de milă, ocupându-ne timpul cu mici jocuri de culise, cu mize mici. Războiul în Suceava și în Moldova îl purtăm între noi, în funcție de partide, sexe, interese, în timp ce victoriile se obțin la București sau în altă parte, de către oameni pragmatici și raționali! E timpul să ne ridicăm și noi deasupra vremurilor, să înțelegem că doar cu capul plecat și cu căciula în mână nu vom reuși să repornim dezvoltarea acestei zone! S-a terminat și agitația cu depunerea listelor de candidați și vedem, din nou, că avem de ales între aceeași oameni, cu aceleași proiecte și aceleași ambiții! Vom alege iar răul cel mic, vom simți iar, pe pielea noastră, gustul amar al înțelegerilor ascunse, al blaturilor ordinare și al trădărilor pe doi arginți! E săptămâna patimilor și e nevoie să facem curățenie în sufletele și în viețile noastre. E cea mai bună perioadă pentru a redescoperi încrederea și speranța! Moldova are credință puternică și are resurse pentru a depăși greutăți vremelnice. Trebuie doar să ne găsim și conducători care să merite!”.

Acum, chiar nu știm unde să încadrăm rândurile Cătălinei Vartic… la gânduri după vizita lui Gheorghe Flutur la Iași ? …la apropierea de Ștefan Alexandru Băișanu și ALDE? …la încurcata (proprie) perspectivă politică ? …la deziluziile politice (trecute și recente)? …la capitolul povețe (de debut de campanie electorală) … povețe cu tristețe?

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.