Una dintre cele mai vechi și fascinante civilizații, care încă există, este cea egipteană. Cu o istorie de peste 7.00 de ani, Egipt este o destinație turistică renumită. Milioane de turiști aleg anual să vizitezi Tărâmul Faraonilor.

 

 

Chiar dacă reputația precede această destinație de vacanță, iată câteva motive pentru care să alegi un sejur in Egipt 2022:

 

Una dintre cele mai vechi civilizații ale lumii

 

Istoria documentată a egiptenilor începe în mileniul 6 Î.Hr. în Delta Nilului. Această regiunea este considerată leagănul civilizației moderne. Egipt este unul dintre primele popoare care dezvoltă printre primele forme de scris, agricultură, guvernământ, organizări urbane și culte religioase.

 

Piramidele, faraonii, Cleopatra, Nilul sunt câteva embleme ale acestui popor milenar, care sunt recunoscute în toată lumea.

 

Climatul ideal pentru vacanță

 

Puține destinații turistice au un climat atât de propice. De fapt Egipt este o destinație turistică pe care o poți vizita tot timpul anului, fără să-ți faci griji că va fi prea cald, prea frig sau că plouă prea mult.

 

Este cald și senin tot timpul anului. De fapt Egipt este un dintre regiunile cu cele mai puține precipitații de pe pământ.

 

Paradisul din Mare Roșie

 

Mare Roșie este practic un golf al Oceanului Indian, situat între Asia și Africa. Egipt se bucură ca aproape toată granița de este să fie mărginită de acest paradis acvatic. Este de altfel și locul unde s-a dezvoltat turismul clasic și au înflorit stațiunile.

 

O vacanta in Hurghada, frumoasa stațiune de pe malul Mării Roșii este o experiență care nu trebuie ratată. Mai aveți la dispoziție și Sharm El Sheikh sau Makadi Bay.

 

Cel mai lung fluviu din lume

 

Diferența între primele două fluvii din acest clasament este relativ mică, de doar câteva sute de kilometri. Relativ pentru că lungimea primului clasat, al Nilului, este de aproximativ 6650 de km, în timp ce Amazonul, pe locul 2, are o lungime de aproximativ 6400 de km.

 

Nilul traversează 11 țări și are 2 izvoare principale: unul în Burundi, râul Luvironza, iar altul în Eitopia, lacul Tana.

 

Pe urmele lui Moise

 

Muntele Sinai este unul dintre cei mai cunoscuți munți. Este situat în Peninsula Sinai și este considera drept muntele pe care Moise a urca pentru a primi de la Dumnezeu Tablele Legii, cu cele 10 porunci.

 

În vârf pot fi găsite câteva capele, iar la bază se află Mănăstirea Sfintei Ecaterina. Este o zonă turistică, cu unități de cazare, apreciată pentru drumeții și escaladări.

 

Așadar dacă este să întocmim o listă cu destinațiile pentru vacanța de vară, cu siguranță Egipt nu ar trebui să lipsească. Deși, stațiunile egiptene pot la fel de bine să constituie un refugiu călduros primăvara, toamna sau iarna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.