Luni, 12 octombrie,  orele 09.00,  lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați direct de către medicul de familie din com. Berchișești despre faptul că G.I. a decedat în cursul zilei de sâmbătă, 10 octombrie, în jurul orelor 13.00, și nu poate elibera certificatul de  deces.

Cadavrul persoanei decedate a fost găsit în interiorul locuinței așezat în sicriu.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că sâmbătă, în jurul orelor 13:00, lui G.I., în vârstă de 49 ani, i s-a făcut rău la locuința fratelui său G.V. din localitatea Berchișești ocazie cu care membrii familie au solicitat intervenția la fața locului a unei ambulanțe, care a constatat decesul, afirmând că are cancer, cu metastază.

Personalul de pe ambulanță i-au solicitat numitei G.N., cumnata defunctului, să ia legătura cu medicul de familie, pentru eliberarea certificatului de deces, în urma documentelor eliberate de Spitalul Sf. Ioan Suceava.

În urma discuțiilor dintre G.N. și medicul de familie, aceasta din urmă a relatat că va elibera actul de deces la data de 12.10.2020 însă în urma verificărilor documentelor medicale nu a mai dorit să elibereze certificat de deces, întrucât din conținutul actelor de externare, nu reiese faptul că G.I. ar fi suferit vreo boală sau vreun diagnostic, acesta nefiind în evidențele medicului de familie cu boli sau afecțiuni medicale, întrucât a stat în ultima perioadă în străinătate.

 Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului, urmând să fie efectuată necropsia, pentru a se stabili cauza decesului.

 În cauză s-a întocmit dosar penal săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă” , cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Berchișești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.