Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus la trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de „viol”, „lipsire de libertate în mod ilegal” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Bărbatul este acuzat că la data de 02.06.2019, a condus pe DC 31 autoturismul proprietate fără a poseda permis de conducere, împrejurări în care a forţat o minoră să urce în autoturism, lipsind-o de libertate în mod ilegal, după care s-a deplasat într-un loc retras din zona drumului forestier Pârâul Florii, din satul Vadu Negrilesei, com. Stulpicani, unde a întreţinut un raport sexual prin constrângere cu minora.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

 

În ziua de 02.06.2019, în jurul orei 11:00, persoana vătămată, a fost trimisă de tatăl ei, la un magazin din satul Vadu Negrilesei pentru a-i cumpăra un pachet de țigări.

Pe traseu persoana vătămată s-a întâlnit cu verişoara sa, şi fratele acesteia, care se afla cu bicicleta şi au continuat drumul împreună către magazin.

Persoana vătămată a făcut cumpărături după care, cei trei minori au ieşit din magazin, iar după aprox. 50 m, verişorul persoanei vătămate a luat-o înainte pe bicicletă.

Acesta s-a întâlnit cu inculpatul care se deplasa cu autoturismul pe DC 31 din direcţia satului Negrileasa spre locuinţa sa.

De asemenea, pe drumul de întoarcere de la magazin, în apropierea intersecţiei DC 31 cu Drumul Forestier Pârâul Florii, persoana vătămată şi verişoara sa, l-au observat pe inculpat că urca pe jos panta ce face accesul la locuinţa sa, iar autoturismul său, era parcat cu faţa către poarta de acces în locuinţă şi când le-a observat inculpatul s-a întors din drumul său pentru a le aştepta lângă maşină.

Inculpatul a invitat-o pe persoana vătămată în maşină spunându-i că nu va păţi nimic rău, apoi a îmbrăţişat-o, iar persoana vătămată a început să plângă.

În continuare, persoana vătămată şi verişoara ei au fugit pe DC 31 spre casele lor.

După aprox. 50 m, în apropierea unui podeţ aflat pe DC 31, persoana vătămată a fost prinsă de inculpat, care a întors-o din drum 10 m înspre maşina lui.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns martorul pe bicicletă, care a văzut când inculpatul a luat-o de mână pe persoana vătămată şi a tras-o cu forţa în maşina lipsind-o de libertate, în mod ilegal, în maşină urcând şi martora .

Văzând acestea, martorul  a luat bicicleta şi a plecat să anunţe părinţii victimei de cele întâmplate.

În tot acest timp persoana vătămată a strigat după ajutor.

Inculpatul a pornit autoturismul şi a condus pe DC 31 deplasându-se aprox. 15 m până la drumul forestier Pârâul Florii, din satul Vadu Negrilesei, com. Stulpicani, jud. Suceava, traseul fiind într-un loc izolat, fără locuințe.

După aprox. 800 m, inculpatul a oprit autoturismul și a dat-o jos din mașină pe martoră.

După ce martora a coborât din autoturism, inculpatul a blocat portierele și a ținut persoana vătămată strâns de mâna dreaptă, deși aceasta țipa să o lase în pace, împiedicând-o să coboare din mașină și să meargă acasă, lipsind-o în continuare de libertate.

Inculpatul a continuat traseul până la bariera ce face accesul în fondul forestier, unde a oprit autoturismul şi prin constrângere fizică a întreţinut un raport sexual cu minora.

În acest timp, martorul minor a anunțat membrii familiei persoanei vătămate, care s-au deplasat în locul indicat, unde i-au identificat pe cei doi, dezbrăcați, în autoturismul inculpatului solicitând prin intermediul SNUAU 112 intervenția organelor de poliție.

Conform verificărilor făcute de către organele de poliţie inculpatul nu poseda permis de conducere .

 

 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.