Ministerul Justiției, Robert Cazanciuc, a făcut un anunț de ultimă oră pentru deținuți. Astfel, Robert Cazanciuc a declarat, marți, că în prezent există mai multe propuneri de modificarea Legii privind executarea pedepselor pentru a se aduce clarificări referitoare la ce înseamnă caracterul științific al unor lucrări.

Precizarea ministrul vine după ce au fost semnalate mai multe probleme legate de faptul că anumite persoane, aflate în penitenciare pentru executarea unor condamnări, printre care și George Becali și Gheorghe Copos, care au scris cărți în baza cărora au beneficiat de reducerea pedepselor, iar în cazul unora au apărut și acuzații de plagiat.

Referitor la necesitatea unei modificări astfel încât cei care scriu cărți în penitenciare să treacă printr-un alt filtru în afară de cel de la ANP, Cazanciuc a iarătat că sunt mai multe propuneri de modificare a legislației în această materie.

„Caracterul științific nu este ușor de stabilit. Există o dispută inclusiv în mediul universitar pe ce înseamnă științific în această materie. Există în analiză mai multe propuneri în momentul de față atât la MJ, la ANP cât și la CSM. Dacă vorbim de brevet de invenție lucrurile sunt mai simple pentru cineva certifică dacă este vorba de o invenție printr-un brevet. La caracterul științific lucrurile sunt, să spunem, mai greu de stabilit într-un anumit șablon așa că în momentul de față avem acest dialog cu mai multe instituții pentru a aduce puțină rigoare. Este în atenția noastră o propunere în acest sens. Cadrul legal în vigoare este din 2006 și în mod cert este nevoie de aducerea lui în actualitate”, a afirmat Cazanciuc, la sediul CSM.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.