Premierul Dacian Cioloş a declarat luni că alerta emisă la nivel european cu privire la produsele româneşti din lapte de oaie a fost greşită şi că a cerut clarificări în acest sens. 

`Nu e vorba de toată producţia. Am cerut încă de vineri clarificarea situaţiei cu Comisia Europeană vizavi de alerta care a fost făcută de italieni şi am înţeles că problema acolo a fost. A fost o alertă greşit dată de autorităţile italiene, care odată că au vorbit de laptele de oaie, şi nu de laptele de vacă, şi mai mult, înţeleg (…) – şi domnul ministru (al agriculturii, Achim Irimescu – n.red) poate să confirme, pentru că pe dânsul l-am rugat să clarifice situaţia şi cu Comisia Europeană – că, în sistemul acesta de alertă, autorităţile statelor membre introduc elementele de alertă. Ele doar sunt centralizate de Comisie şi apoi sunt trimise către toate statele membre din piaţa comună. Înţeleg că alerta a vizat exact produsele de la Brădet, şi nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generală şi am cerut clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat greşit iniţial produsele din lapte de oaie şi înţeleg că a fost corectată apoi cu lapte de vacă, şi nu la nivel naţional, pentru toate produsele româneşti, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate’, a spus Cioloş, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

El a adăugat că va lua `o poziţie foarte clară’ pe această temă dacă lucrurile nu se lămuresc.

`Asta e poziţia mea şi, dacă se întâmplă să fie lucrurile altfel, am şi transmis prin Reprezentanţa noastră la Bruxelles către Comisia Europeană, că, dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziţie foarte clară. Nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare româneşti. Şi ştiu foarte bine despre ce vorbesc’, a adăugat Cioloş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.