Mai multe publicații cunoscute din Europa și SUA au scris despre cazul primarului mort din Deveselu care a fost reales în funcție. 

Cititorii Reuters au putut vedea următorul titlu: “Sătenii români au ales un primar mort la o diferenţă mare”. Le Parisien a prezentat acest caz ca fiind “povestea zilei”. 

„Poveste zilei ne vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după…moartea sa din cauza coronavirusului”, a fost titlul folosit de “Le Parisien”. 

Cotidianul elvețian „24 heures” și ABC News sunt alte publicații care au scris despre cazul inedit din țara noastră. CCN a scris în special despre evenimentul petrecut la mormântul primarului reales. 

„Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, pentru a aprinde lumânări după încheierea votului”, au scris jurnaliștii CNN.

Evenimentul a amuzat și publicul din Canada unde CBC a relatat evenimentul. Totodată, situația a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare, oamenii fiind surprinși de o astfel de întâmplare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.