Primăria munipiului Vatra Dornei anunță începerea lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură a municipiului Vatra Dornei”, finanțat prin programul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice „Termoficare 2006 – 2020 căldură și confort”, cu o valoare de peste 27 de milioane de lei, din care contribuția locală este de peste 8 milioane de lei.

Trebuie precizat că valabilitatea contractului de execuție este până la data de 31 octombrie 2019.

„În cadrul investiției de reabilitare și modernizare a sistemului centralizat de furnizare a energiei termice s-au prevăzut lucrări de reabilitare și modernizare a sursei de producere a energiei termice, adică a centralei (montarea a două cazane noi cu funcționare pe deșeuri de lemn, fiecare cu putere nominală de 6mw) și lucrări de îănlocuire parțială a conductelor principale de transport  a agentului termic, traseu primar de 2,1 km tur – retur”, a explicat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Conform graficului de execuție a lucrărilor stabilit în cadrul procedurii de achiziții și asumat de constructor, începând cu 5 mai a. c. se va trece la dezafectarea și demontarea cazanelor vechi și montarea celor noi, etapizat, după cum urmează: etapa I – dezafectare și demontare cazan nr.1 și  montare cazan nou până la 31 iulie 2019 și etapa a II-a – dezafectare și demontare cazan nr.2 și montare cazan nou până la 15 octombrie 2019.

De asemenea, începând cu 5 iunie 2019 vor fi demarate lucrările de înlocuire a conductelor de pe traseul: Complex Hotelier Bradul – strada Republicii – strada Oborului – strada Vicilicilor – strada Unirii – centrala termică.

„Aceste lucrări presupun sistarea progresivă a furnizării agentului termic. După această dată, toți, toți beneficiarii de energie termică furnizată în sistem centralizat, cu excepția celor din strada Unirii și a străzilor adiacente acesteia, nu vor putea beneficia de apă caldă. Din cauza complexității lucrărilor, estimăm că perioada de sistare totală a furnizării apei calde va fi între 1 iulie și 15 octombrie 2019”, a precizat primarul Ilie Boncheș care a mai adăugat că toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zonele de intervenție să își programeze aprovizionările în așa fel încât să nu împiedice buna desfășurare a lucrărilor.

De altfel, reprezentanții Primărei Vatra Dornei își cer scuze pentru inconvenientele ce vor fi create.

„Ne cerem scuze pentru orice inconvenient creat de această acțiune și vă mulțumim pentru înțelegere”, a conchis primarul Ilie Boncheș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.