Se conturează o perioadă agitată pentru cei care mai sunt astăzi parte din Partidul Mișcarea Populară Suceava și asta pentru că războiul dintre Ioan Bogdan Codreanu, primarul independent al comunei Pojorâta, și Marian Andronache, șeful „la spațiile verzi din municipiul Suceava”, începe să treacă de la vorbe tăioase la fapte și obligații.

Astfel, Marian Andronache, devine primul învins și asta pentru că instanța s-a propunțat deja în cazul procesului în care edilul comunei Pojorâta solicita obligarea pârâtului, în speță, Partidul Mișcarea Populară Suceava, prin președintele Marian Andronache, să îi pună la dispoziție justificarea sumelor cheltuite  la începutul perioadei de pandemie, în precampanie și în campania electorală.

Sentința, definitivă și irevocabilă, îi dă câștig de cauză primarului Codreanu, în timp ce PMP Suceava este obligat să îi pună la dispoziție documentele solicitate.

În cursul zilei de marți, 20 aprilie, pmp-iștii de la vârful organizației sucevene au primit vestea și pe mailul formațiunii politice.

„Marian Andronache și Anca SIDOR Gâtlan au crezut că pot fi mai presus de lege! Eu cred că această hotătâre le dovedește, încă o dată, celor din teritoriu că acest partid este condus pe persoană fizică și nu are legătură cu ideea de echipă și unitate. Acolo există doar interese personale, iar Andronache, Gâtlan, Munteanu și Voloșeniuc, șeful DSVSA, care și-a negociat cu Gheorghe Flutur și alți liberali funcția de director pentru ca PNL să aibă liniște în Vatra Dornei, pot confirma ceea spun eu”, a declarat pentru SuceavaLive primarul comunei Pojorâta.

Codreanu este de părere că oamenii din teritoriu care au luptat pentru interesele partidului sunt cei care trăiesc dezamăgirea cea mai mare și asta pentru că timpul a dovedit că interesele celor de vârful formațiunii politice, precum și afacerile acestora, au confirmat o trădare deloc meritată.

„Voi merge până la capăt cu toate demersurile pentru a demonstra neregulile din cadrul PMP Suceava și pentru a le da șansa celor care au crezut în acest partid să vadă realitatea. În acest moment, PMP Suceava înseamnă ANDRONACHE, GÂTLAN, MUNTEANU ȘI VOLOȘENIUC. Cele 28.000 de voturi obținute de mine la alegerile locale au fost confiscate de acești profitori și trădători, iar asta nu are cum să rămâna la voia întâmplării”, a mai spus ing. Ioan Bogdan Codreanu.

 

Marian Andronache, ignorant și arogant în răspunsuri, înainte ca speța să ajungă în instanță

 

Mai întâi, primarul comunei POJORÂTA a cerut printr-o solicitare trimisă pe mail, în calitate de membru al partidului la vremea aceea, situația financiară și procesele verbale ale Comitetului Executiv Județean din anul 2020, însă Marian Andronache a ales să refuze să fie transparent, apreferând în schimb să ofere un răspuns evaziv.

Concret, Andronache îi explica prin vorbe lui Codreanu că el „nu are de unde să cunoască munca titanică a colegilor din organizațiile din județ” și că nu există niciun articol în statutul partidului care să îl oblige pe el ca președinte să ofere informațiile solicitate de Codreanu.

Andronache, care spunea că informațiile sunt CONFIDENȚIALE, este obligat acum să le pună la dispoziție, lipsa lui de profesionalism, dar și a celor care îl consiliază fiind evidentă încă o dată.

    „Secretizarea asta din PMP Suceava, care este mai ceva ca la CSAT, aduce și multe semne de întrebare, de aceea este nevoie de răspunsuri. Vor veni pe rând, sunt convins”, a conchis Codreanu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.