Chiar dacă mulţi dintre noi preferăm vara, trebuie să recunoaştem că toamna are farmecul ei special. Culorile minunate ale frunzelor şi aerul rece al dimineţilor ne fac să mai uităm de zilele scurte şi ploioase. Pe de altă parte, tocmai vremea mai răcoroasă ar putea face din acest anotimp momentul perfect pentru a explora un oraș nou, pentru a vedea diferite obiective turistice sau pentru a te bucura de o anumită cultură și, desigur, pentru a savura delicatese locale.

City break-urile sunt opţiuni extraordinare pentru o escapadă de weekend cu familia sau prietenii, dar e bine să te organizezi din timp, ca să beneficiezi de cele mai bune preţuri. Şi dacă ai prefera să cheltuiești banii prin oraşul pe care îl vizitezi şi nu pe un bagaj suplimentar în avion, iată câteva sfaturi despre ce ar trebui să ai în micul bagaj de mână.

Hainele adecvate

Evident, hainele vor fi alese în funcţie de condiţiile meteo ale destinaţiei alese, dar dat fiind că e un city break, cel mai probabil nu vei merge pe alt continent, aşa că pune în bagaj haine de toamnă. O pereche suplimentară de pantaloni, două pulovere şi  poate un tricou sau o cămaşă ar putea fi suficient. Alege-ți hainele pe care vei să le iei cu tine şi selectează-le pe cele mai voluminoase pentru voiaj, ca să câştigi mai mult spaţiu. Nu uita de accesorii: eşarfe, ochelari de soare, pălărie sau şapcă. Renunţă la umbrelă în favoarea unei pelerine de ploaie ultrauşoară. Dacă acest voiaj are o semnificaţie specială şi sărbătoreşti un eveniment special, care necesită o ţinută mai elegantă, împachetează aceste obiecte vestimentare fix înainte să pleci de acasă. Ai mai multe şanse să nu se șifoneze aşa de tare. 

Încălţăminte comodă

Cel mai probabil o să faci multe plimbări lungi prin oraşul pe care vrei să-l descoperi aşa că opțiunea ideală ar fi o pereche de sneakers pentru barbati şi o pereche de adidasi sau de botine pentru femei. Dacă veţi călători împreună cu copiii, alege un model sport de pantofi pentru fete şi adidaşi pentru băieţi. Ca să te poţi bucura cu adevărat de ce vezi şi ce experimentezi în această escapadă, este foarte important să te simţi comod, aşa că ia cu tine doar încălţămintea în care te simţi foarte bine şi care nu este susceptibilă să-ţi facă probleme. Încălţămintea incomodă îţi poate strica buna dispoziție. 

Accesorii digitale

În primul rând nu uita să-ţi iei toate încărcătoarele necesare. Ultimul lucru de care ai nevoie în vacanţă este să alergi după un alt încărcător. În al doilea rând, e bine să ai în vedere că bateria telefonului tău, mai ales dacă faci multe poze sau foloseşti internetul, nu va ţine cât ai nevoie, aşa ca vei avea nevoie de o baterie externă. În ultimul rând, dar nu mai puţin important, informează-te despre tipul de prize care este utilizat în ţara pe care o vizitezi, pentru că e posibil să ai nevoie de un adaptor special. 

Medicamente de urgenţă

Dacă te afli sub tratament medicamentos, ia-ţi la tine toate pastilele de care ai nevoie în cutiile originale, în cazul în care eşti întrebat la punctul de securitate despre ele. Pe lângă aceste pastile, este bine să ai şi alte medicamente pentru eventuale urgenţe. Pune într-un mic portofel medicamente împotriva febrei, diareei sau antihistaminice în caz de alergii. Oriunde ai călători, este bine să ai această mică trusă de prim ajutor cu tine. 

Un city break de toamnă poate fi o escapadă perfectă pentru tine şi familia ta. Ţine cont de sfaturile de mai sus ca să ai un bagaj uşor, dar cu toate cele necesare, ca să te simţi confortabil! 

 

Sursa foto: Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.