Anchetatorii au descoperit, în urma celor 24 de percheziţii făcute în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre, sume impresionante de bani, 36 de tablouri aparţinând unor pictori de renume, dar şi 25 de dispozitive medicale.

„În urma celor 24 de percheziţii efectuate ieri, 17 februarie, de către poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost descoperiţi şi indisponibilizaţi 162.920 de lei, 116.795 de euro, 2.357 de USD, 300 de lire sterline, 300 de franci elveţieni, 3.500 de forinţi, 520 de coroane suedeze, 200 de coroane daneze, 300 de lire sterline, 19 telefoane mobile, 60 de memory stickuri, 14 laptopuri, 3 tablete, 9 hard diskuri, 250 de DVD-uri şi 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiac”, a transmis, sâmbătă, IGPR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat, de asemenea, că 36 de tablouri aparţinând unor pictori naţionali de renume au fost ridicate şi depuse la Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Muzeul de Artă. Poliţiştii precizează şi ei că medicul din Iaşi, în vârstă de 50 de ani, va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivî.

„Totodată, în urma percheziţiilor au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile, aparţinând persoanelor cercetate, bunuri asupra cărora urmează a se dispune măsura asigurătorie a sechestrului. Poliţiştii continuă cercetările şi astăzi, în vederea completării probatoriului”, au mai precizat poliţiştii, potrivit observatornews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.