Chiar dacă parlamentarii și-au preluat mandatul încă din luna decembrie și mai au la dispoziție doar 3 zile pentru a-și depune declarațiile de avere – parlamentarii au la dispoziție 30 de zile de la preluarea mandatului pentru a-și depune declarațiile de avere și de interese – unii nu s-au grăbit să o facă nici până acum. Totuși, dintre cei care au făcut-o deja, câțiva se remarcă cu averile lor deloc de neglijat. 

De exemplu, deputatul de Suceava Dorel-Gheorghe Acatrinei este la primul mandat de deputat. Acesta a candidat pe listele celor de la AUR și a intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie. Acatrinei are, potrivit declarației sale de avere, un teren intravilan și o casă în Suceava și deține ceasuri și bijuterii de 15.000 de euro. În afară de acestea, el mai are conturi care însumează peste 100.000 de lei.

De menționat este  că unii parlamentari, dacă ne-am lua după declarațiile lor de avere, ar rezulta că sunt săraci lipiți pământului. E cazul de pildă al deputatului AUR, Călin Balabașciuc, cel care a avut mari emoţii când a depus jurământul.

Tânărul nu are însă emoţii pentru avere. Deputatul a declarat pe propria răspundere că nu deţine nimic. Documentul semnat de el, de la primul capitol la ultimul, conține doar spații goale.

Trebuie precizat că deputatul Călin Balabasciuc a fost ales în Călărași, însă acesta este originar din comuna Moldovița, județul Suceava. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.