Ministerul Finanțelor Publice a deschis o nouă sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea unor noi locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, se arată într-un comunicat publicat recent pe site-ul ministerului.

Concret, vor putea să ceară bani de la stat firmele care creează noi locuri de muncă.

Modificarea schemei de ajutor de stat vine în urma consultării cu mediul de afaceri și partenerii instituționali, se mai arată în comunicatul amintit, astfel că noile reglementări vin în completarea hotărârii privind finanțarea granturilor care promovează dezvoltarea regională

Bugetul alocat noii sesiuni se ridică la 250 de milioane de lei, iar finanțarea este destinată dezvoltării regionale prin sprijinirea investițiilor și crearea unor noi locuri de muncă. Altfel spus, granturile de la stat sunt acordate pentru costurile salariale. 

Practic, ce înseamnă asta? Înseamnă că șomerii, dar în special tinerii, vor avea o șansă în plus la găsirea unui loc de muncă, la ei acasă.

Ce trebuie să faceți este să fiți atenți în perioada imediat următoare la anunțurile de angajare. S-ar putea să găsiți posturi de lucru pentru poziții care nu existau până acum, astfel că o puteți lua de la zero. Angajatorii sunt încurajați să creeze locuri de muncă pentru noi, pentru tineri, în schimbul acestui grant care îi scutește de plata costurilor uriașe de a avea un angajat în plus. Practic, tu vei fi plătit cu un salariu mai bun, pentru că angajatorul nu mai trebuie să cheltuiască la fel de mult ca pentru un angajat vechi. Vei avea un post sigur, pentru care vei putea fi plătit corect, fără ca tu sau angajatorul să aveți de suferit din punct de vedere financiar.

Locurile de muncă în Suceava sunt limitate, drept pentru care este momentul să îți construiești CV-ul și să urmărești anunțurile de angajare, pe toate canalele posibile. Se poate și în Suceava!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.