Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, Geani Leonte consideră că administraţiile locale ar trebui să acorde mai multe facilităţi profesorilor debutanţi. Geani crede că, în caz contrar, momentul culminant pentru învăţământul sucevean, dar şi naţional, va fi lipsa cadrelor didactice calificate.

Preşedintele ASIS susţine că în acest moment ar trebui să fie luate unele măsuri concrete şi eficiente prin care să fie atraşi cât mai mulţi tineri în sistem.Una dintre soluţii ar fi un salariu mai bun care sa îi motiveze mai mult, pe cei de la catedră.

Giani Leonte a mai menţionat că la şedinţa Colegiului al Liderilor, ministrul Finanţelor Publice, Darius Vîlcov, a spus că, în cazul în care FSLI va sesiza încălcarea, de către autorităţile publice locale, a dispoziţiilor privind plata hotărărilor judecătoreşti şi a celor privind decontarea navetei, va remedia aceste situaţii şi va bloca conturile autorităţilor locale vinovate daca va fi cazul.

La aceaşi şedinţă, s-a anunţat că, din 1 iulie 2015, personalul nedidactic va beneficia de o creştere salarială de 12%, lucru asumat de Ministerul Muncii şi de cel al Finanţelor Publice.

Totodată s-a obţinut păstrarea normei de predare a directorilor unităţilor şcolare, anulându-se o prevedere a Legii Bugetului pe 2014 care putea să mărească numărul de ore.
Trebuie de menţionat faptul că semnalul către Bucureşti, privind această problemă a pornit de la Alianţa Sindicatelor din Învăţămînt Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.