Conform informatiilor de ultima ora, controlorii de zbor de la Romatsa vor monitoriza doar 33% din traficul aerian din Romania datorita grevei sindicalistilor. Acestia au anuntat ca in ziua de marti, incepand cu ora 9, va incepe greva pe o perioada nedeterminata, fapt ce va afecta sute de zboruri aeriene intre Romania-Anglia.

 

 

Cine are de castigat?

In mod sigur, cursele de microbuz Anglia, deoarece multa lume opteaza la acestea in urma grevei de la Romatsa. Exista si o anumita nesiguranta care indeamna persoanele sa se indrepte catre optiuni mai simple si mai eficiente, cum ar fi serviciile de transport persoane Anglia.

Exista numeroase beneficii din partea firmelor de transport, despre care poate nu stiati. Acest subiect depinde in principal de firma pe care o alegeti. Spre exemplu, firmele precum MokaTrans, care au deja o experienta de 10 ani in domeniu, ofera extrem de multe avantaje unei calatorii cu microbuzul lor. De exemplu, acestia ofera o masa gratuita, lucru care scuteste pe toata lumea de cativa zeci de euro in plus pentru mancare. Cel mai benefic insa, este faptul ca aceasta firma efectueaza transporturi door-to-door, adica din usa in usa. Daca pentru o cursa cu avionul, trebuie sa cheltui din nou cativa bani in plus pentru taxiul de la aeroport pana acasa, cu MokaTrans nu trebuie sa platesti nimic si esti adus direct la domiciliu.

 

Cine are de pierdut?

In primul rand, au de pierdut persoanele care au facut deja rezervari la avion in zilele urmatoare. Este posibil ca banii sa le fie returnati, insa timpul pierdut nu il poate recupera nimeni. De asemenea, este foarte greu de stiut care sunt zborurile care vor fi asigurate de catre Romatsa. Asa ca urmatoarele zile vor fi extrem de grele pentru toate agentiile aeriene din Romania. Cu atat mai mult se vor inrautati lucrurile daca aceasta greva va tine o perioada prelungita de timp.

Sunt programate 318 zboruri in ziua declarata grevei, efectuate de companii precum Tarom, Australian Airlines, Blue Air, Wizz Air, Air France, Turkish Airlines, Klm-Royal Dutch Airlines, Lot-Polish Airlines, Swiss International, Scandinavian Airlines, etc.

In timpul grevei generale, aeronavele de la companiile enumerate mai sus vor fi rerutate de catre Eurocontrol si vor fi nevoiti sa isi recalculeze orarele de zbor. Nu este prima data cand este greva la Romatsa. In 2015 a fost o greva de avertisment care a durat doua ore, si s-au inregistrat pierderi de peste 50.000 de euro. Pentru greva de marti se preconizeaza pierderi mult mai mari, acestea neputand fiind estimate datorita perioadei nedeterminate a grevei.

 

Liderul sindicatului Romatsa anunta ca in minivacanta de Rusalii nu vor fi in greva, insa daca cererile lor nu vor fi indeplinite, vor intra in greva in ziua urmatoare. Haosul transporturilor aeriene nu afecteaza doar romanii, dar si strainii care doresc sa viziteze tara noastra. Majoritatea acestora insa, aleg transportul cu microbuzul in detrimentul avionului.

Speram ca aceste probleme se vor rezolva cat mai rapid si totul va intra in normalitate in curand deoarece romanii sunt cei care au de suferit cel mai mult datorita acestei greve.