Președintele PNL Florin Cîțu vizează o nouă funcție după ce liberalii au decis joi, în unanimitate, să îl susțină pe Nicolae Ciucă pentru postul de prim-ministru. Surse liberale au precizat pentru PS News că Florin Cîțu vizează a doua poziție în stat, președinția Senatului, aceasta fiind deținută în acest moment de USR. De altfel, în negocierile care vor avea loc pentru susținerea guvernului Ciucă va fi scoasă la bătaie și președinția Camerei Deputaților, unde Florin Roman deține funcția interimar, după demisia lui Ludovic Orban.

Precizăm că Partidul Național Liberal l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, de joi.

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Atunci, numele lui Ciucă a apărut ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, soluția agreată în coaliție a fost cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.