Bill Gates a fost, la un moment dat, cel mai bogat om al planetei. Chiar el spunea că atunci când era copil și era întrebat ce vrea să devină când va fi mare spunea că bogat.

Cu siguranță a reușit. Fiind întrebat de mai multe ori ce îi sfătuiește pe tinerii care își doresc o „felie” de succes, Bill Gates a tot enumerat sfaturi cinice, dar foarte adevărate. Le-am înșirat și eu mai jos, poate vă ajută să ajungeți acolo unde vă doriți.

Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!
Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.
Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!
A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.
Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.
Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despaduchezi propriul dulap.
Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.
Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să „te găseşti”. Faci asta în timpul liber.
Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca în viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei.

În plus, aveți grijă ce vă doriti că s-ar putea să se întâmple!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.