Creșterea bugetelor de Apărarea țărilor aliate NATO din flancul de est al spațiului euro-atlantic a trezit atât interesul companiilor industriel de pofil din SUA, cât și pe cel al rivalelor din Europa.
Astfel, vizita președintelui francez Emmanuel Macron la București ar putea aduce pe agenda de lucru a CSAT și a Ministrului Apărării Naționale o serie de oferte venite din partea Franței.
Înainte de a poposi în Capitala României, Macron și-a deschis drumul spre est prin Polonia, unde întrevederea cu președintele Andrej Duda a lăsat loc și pentru inițierea unor discuții în materie de strategii de securitate și cooperare în domeniul militar.
Cei doi lideri au discutat statutul de licitații pentru modernizarea armatei poloneze, statut ce prezintă interes pentru companiile franceze. Președinții au discutat, de asemenea, despre stadiul actual al ofertelor.
Atât Polonia, cât și România se află într-un stadiu avansat pentru achiziția unor sisteme antiaeriene Patriot din SUA, lucru care stârnește interesul altor competitori europeni, în contextul în care UE vrea să își creeze și o forță militară proprie.
Prin urmare, nu ar fi de mirare ca programul multianual de înzestrare a armatei să beneficieze de noi oferte venite din partea companiilor din Industria de Apărare a Franței.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.