Comisia Europeană a lansat procedura de infringement în cazul României, Greciei și Irlandei.

Procedura de infringement a fost lansată cu privire la neimplementarea în legislația națională a unei directive privind spălarea de bani.

Comisia Europeană a decis joi să trimită ţara noastră, dar şi Grecia, în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea obligaţiei de a transpune în legislaţia lor naţională cea de-a patra directivă privind combaterea spălării banilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, potrivit RFI. Irlanda a transpus doar o parte foarte mică a normelor şi, prin urmare, este de asemenea trimisă în faţa Curţii de Justiţie.

Comisia a propus impunerea de către CJUE a plăţii unei sume forfetare, precum şi a unor penalităţi zilnice până când cele trei ţări vor lua măsurile necesare.

Comisia Europeană a trimis România și Grecia în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de-a 4-a Directivă privind combaterea spălării banilor. Termenul pentru transpunerea directivei a expirat în iunie 2017.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.