Ce se va alege de salariile angajaților din sistemul bugetar? Președintele Klaus Iohannis le ține partea sindicaliștilor, în criticile acestora lansate la adresa Ministerului Muncii.

Șeful statului a declarat luni în Brașov că îngrijorarea sindicatelor din administrația publică privind Legea salarizării este îndreptățită. Politicianul și-a exprimat speranța că Parlamentul și Guvernul vor lua în considerare doleanțele sindicaliștilor și vor corecta proiectul legislativ, relatează Agerpres.

„Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă niște îmbunătățiri. Nu poți să lași salarizarea oamenilor, în special a funcționarilor din administrația publică locală, așa undeva în aer. Este vorba despre funcția publică, care trebuie să fie tratată sustenabil, serios la nivel național. Și aici sindicaliștii au dreptate dacă sunt îngrijorați. Eu cred că se va înțelege această îngrijorare și se va corecta proiectul legii, altfel nu se poate să aibă foarte mare valoare pentru administrația publică locală (…) Legea salarizării este elaborată de Parlament și Guvern și dumnealor poartă și răspunderea, dar au și oportunitatea să facă un lucru bun și le doresc să facă un lucru bun”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Amintim că sindicatele din administrația publică au anunțat pentru săptămâna viitoare mitinguri de protest la nivel național (unde sunt așteptați 120.000 de oameni), principala solicitare fiind o grilă de salarizare pentru angajați cu respectarea principiilor legii